Jag skulle ju kliva…

..upp kl elva idag. Har jobbat ett vaktpass på Volvo inatt och kom i säng först vid sjutiden imorse. Men så blev jag liggandes i sängen ända tills nu. Så man kan ju lugnt säga att jag försovit mig lite. Åååh va dumt.
Jag börjar ju kl åtta på morgonen imorgon så jag hade verkligen behövt vara TRÖTT och ”sovbar” tidigt ikväll. Nå, det får gå ändå på nåt vis.

Nu sitter jag i alla fall hemma i mammas hus i Hörnefors. Hon är i Italien och det är ju rätt så märkligt att när jag för en gångs skull är här och hälsar på så är hon inte ens hemma. Men jag har ju fått umgås med en av mina småbröder och det är ju alltid trevligt förstås.

Vi är i Hörnefors alldeles för sällan. För det bor ju faktiskt en och annan person här som jag tycker jättemycket om och gärna skulle träffa oftare.

Men imorse när jag körde in i det tomma samhället så kände jag ändå hur mycket jag otrivs här. För här i Hörnefors har jag tillbringat några år i fruktansvärd vantrivsel när jag var ung.

Det var verkligen inte lätt att komma hit som tonåring och speciellt inte som den ANNORLUNDA tonåring jag var på den tiden (se föregående blogg)
Folk hade förutfattade meningar om mig och jag fick ständigt höra en massa skitprat om mig själv och min familj, till och med från folk som på den tiden jobbade som lärare på skolan. Skrämmande! Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag nog stämt folk så det bara sjöng om det.

Skitsnack och skvaller är jobbigt att slåss mot och än idag kan jag känna olust över allt skitprat som cirkulerar i detta samhälle.

Vuxna människor som skvallrar om sådant som de TROR sig veta ALLT om… Åh, fy säger jag. Att ni inte skäms? Jag kan knappt ens gå på Konsum här eftersom jag inte vill stöta på en kvinna som jobbar där som går omkring med det mest smaskiga, illasinnnade och inte ens sanningsenliga skvaller om en av mina familjemedlemmar. Jag blir så less på sånt.

Min enda tröst är att hon själv verkar ha ett sådant fattigt liv och att hon verkar finna någon slags tröst i att bära runt på falsk information och dumheter om min familj. Jag antar att jag helt enkelt får bjuda på det.

Näe, om man skulle ta och dricka lite morgonkaffe nu? Känns som att det behövs.

Dagens sämsta: Jag är seeeeeg.

Dagens bästa: Jimmie och brorsan kutar runt i köket och sammanställer en tacomåltid 🙂

Ha en skön söndag allihopa! Och kom ihåg: Skvaller blir ingen lycklig av//H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.