Jag.. en glädjedödare…

..jo, det kan man nog tycka. Äldsta dottern var hos en polare i fredags och anordnade ett halloweenparty med sina kompisar. Lillgrabben har ju ingen aning om vad halloween är för något och tack och lov för det.

När F:sson var liten och hade tillräckligt med kunskap och vilja så var det bara för mig som morsa att smyga efter när hon och hennes små utklädda kompisar gick runt för att tigga godis hos allt och alla på Tomtebo. En mamma eller pappa MÅSTE faktiskt göra det så att ingen otäck jävel lurar in barnen i sin lägenhet och gör förbjudna saker så se för fasiken till att inte servera era barn på silverfat till diverse pervon som tyvärr bor bakom en och annan dörr i vårt samhälle.

Jag var INTE jätteförtjust då och jag är inte jätteförtjust nu heller, men jag har lovat mig själv att inte låta mina yngre barn gå på detta spektakel.

Visst! Maskerad är kul, men VARFÖR ska vi bli så himla amerikaniserade i allt som har med högtider att göra?

Jag tvivlar på att gamla Agda 85 år uppskattar att bli "trick or treatad" när hon kanske sitter ensam i hemmets stilla vrå och minns sin bortgågne make och tänder ljus över sina nära och kära som har hunnit lämna jordelivet före henne.

Jag tror inte heller att hålögda småbarnsföräldrar som JUST fått sin kolikunge att somna uppskattar dörrplingandet och stojiga barn som är ute på tiggarstråt.

Ja, ni fattar var jag vill komma antar jag? Privata partyn, maskerader och jippon är helt okej för mig.. Men tyvärr så uppskattar jag inte "trick or treat" så min lilleman och den halvbakade bebisen som inte ännu har vetskap om dessa dumheter ska jag verkligen FÖRSÖKA att hålla från sånt här skit.

Töntig, tråkig och irriterande surmorsa?? Yep, det är jag det.. Sorgligt men sant.

"Ge mig godis.. eller så förstör jag din bil.. för det får jag för mamma"

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Pingback: Pytonpyton-blä-å-urk | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.