Tid till eftertanke…

…har jag haft sen sist. Jag har inte känt någon lust att blogga de senaste dagarna. Jag har verkligen inte haft lust alls..

Däremot har jag läst mycket. Jag har läst Annas blogg http://annasanatomi.blogspot.com/    som handlar om hur det är att vara mamma till en cancersjuk pojke på tolv år. Det är väldigt gripande läsning och det har runnit en och annan tår. Jag vet att jag är hormonell, men det här är bland det jobbigaste jag läst. Vilken otrolig kamp och vilken styrka att klara av att orka med något sådant.

Det har satt alla ens egna så kallade i-lands problem i proportion tycker jag. INGET är ju viktigt egentligen så länge man har friska barn, kärlek, glädje, tak över huvudet och mat på bordet. Varför FATTAR vi inte hur lyckligt lottade vi är?

Jag förundras även över viljan som killen har. Han har startat en insamling till förmån för barncancerfonden som redan nått sitt mål: 100 000 kronor. Helt fantastiskt säger jag. Visst vill du också gå in och skänka en slant så att de kan forska mer och kanske rädda fler barn i framtiden? Gör det i Gustavs insamling: http://www.barncancerfonden.se/4711 

Att den här grabben är en riktig hjälte tror jag att vi alla kan hålla med om?

Hejja Gustav!!

"Vad som är viktigt för en kan vara helt oviktigt för en annan.. Ofta har en frisk person tusen önskningar om värdsliga ting, medans en sjuk person endast har EN enda önskan…"

 

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har en vän vars son fick en hjärntumör då han var 15 år, han har fått 6 månader till 5 år att leva. Det har nu gått 3½ år sedan han fick diagnosen. Man ryser in i benmärgen bara tanken på att detta kan drabba vem som helst, och helt utan förvarning. Därför borde vi också leva varje dag som om det vore den sista. Och vara noga med vad man säger till varandra. Det har verkligen hans familj fått lära sig och vad dom får utstå varje dag, kan nog ingen fatta. Har man egna barn så kan man tänka sig hur det skulle vara men inte veta. Huvva, livet är inte rättvist och det är helt oförutsägbart.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-02-02 09:12)
    Barn som knappt har påbörjat sitt liv borde egentligen inte kunna råka ut för sådant tycker man! 🙁 Fy tusan vilken orättvisa alltså. Jag är så otroligt tacksam för att jag har friska barn!

  3. Sanna

    Jag har lagt till den till mina favoriter så jag ska läsa när jag kan sitta och gråta för mej själv.
    Följde tidigare mamman till Lilla Tille som skrev dagbok i Aftonbladet. Usch vad jobbigt det var och vad jag grät! Vilka starka barn och mammor som blir utsatt för såna hemska sjukdomar

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2010-02-02 17:44)
    Man ska verkligen vara glad för att man själv är frisk och har friska barn. Att världen kan vara grym och orättvis vet vi ju alla, men nån måtta får det väl ändå vara!! Att barn blir så sjuka och dör borde vara FÖRBJUDET!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.