Frustrerade barn VS tanklösa föräldrar…

…är något jag ser alltför ofta nu när man har så otroligt mycket TID till att bara sitta och spana på allmänheten.

Inte direkt så att jag rent av spionerar på folk runt omkring mig, men ibland kan man ju råka se och höra saker som man reagerar på. Till exempel när mammor och pappor ständigt serverar valmöjlighter till sina små barn.

-"Vill du ha den gula eller den gröna festisen?"

-"Vill du ha ett äpple eller en banan?"

-"Vill du ha tröjan med spiderman eller batman?

-"Vad vill du ha för middag idag?"

-"Vill du åka till Leos eller busplaneten?"

-"Vill du ha varm eller kall oboy?"

Nu tänker säkert några av er att jag är en riktigt elak satmorsa som är riktigt dum och taskig mot mina ungar, men nej! Så är det faktiskt inte. Jag anser att eftersom det är JAG som är vuxen så är det MITT ansvar att inte skapa frustration hos mina barn som kanske inte KAN välja utan blir frustrerade om de inte kan få BÅDE gul OCH grön festis.

Jag är av den uppfattningen att det är smidigare att bara ställa fram en sorts saft eller festis, eller att bara ge en frukt:

-"Varsågod, här har du ett äpple"

Tids nog så måste vi alla lära oss att göra val här i livet. Ibland är det svårt och ibland går det lättare. Men små barn ska inte behöva ställas inför onödiga och ofta korkade val. Det är vi som trygga föräldrar som ska välja åt våra barn. Barn som tidigt måste välja i alla möjliga situationer blir ofta otroligt veliga som vuxna.

Och vem fan vill vara velig? Inte jag i alla fall!

För jag lovar: Om du ställer fram en gul festis till din fyraåring så kommer han INTE att efterfråga en grön.

Det känns lite som att många morsor och farsor vill vara "Schyssta polers" med sina kids och tänker inte på att det kan skapa frustration och onödigt vardagstjafs.

Mina barn (så länge de är under 6-7 år) skall:

*Ta på sig kläder som JAG lägger fram

*Vara nöjd med färgen på festisen som JAG erbjuder

*Inte behöva välja middagsmat

*Äta det som erbjuds och vara nöjda med det

*Inte behöva välja fritidsaktiviteter, utan låta mor och far bestämma

Och om du är en mamma eller pappa som låter dina barn ständigt göra "onödiga" val och faktiskt läser det här: Utmana dig själv och bestäm allt åt dina barn i några veckor framöver. Jag kan garantera att MASSOR av "vardagstjafs" och onödig gnäll/bråk/strul tid kommer att försvinna. Dessutom minimerar du risken att din unge blir en velpotta i vuxen ålder.

Dessutom kan barnen bli riktigt förbannade på dig den dagen du bestämmer att de INTE får välja "Springa ute på stan med polare eller sitta hemma en lördagkväll"

Din unge kommer att bli gladare och tryggare och se dig som en kompetent person som faktiskt är riktigt duktig på att välja vilken festis som skall drickas!

Själv väljer jag alltid GUL!

🙂