Bevis på…

…att ungar i en viss ålder MÅSTE få lära sig att hantera sociala medier!

Lika lite som vi skulle släppa ut en treåring på en tungt trafikerad väg, lika mycket tillåter alltför många föräldrar sina tonårsbarn att hänga på internet utan någon som helst vuxennärvaro.

Och ändå lever vi i ett så upplyst informationssamhälle *fnyser*

HUR i h-vete kan det komma sig att hantering av sociala medier inte finns som ett obligatoriskt ämne i skolan?

Naturligtvis är det mest en fråga om föräldraansvar.. men allvarligt talat.. Nog måste väl ungarna få lära sig kompetens även på det området? Och då snackar vi: Vett och etikett via mobiltelefon, vad som är lagligt och inte lagligt att göra (trakasserier och att filma någon och lägga ut saker på internet osv…)

Hur man beter sig på internet, hur lätt det är att bli lurad, utnyttjad, skinnad och i värsta fall förnedrad offentligt.

Bespara våra kids detta… För in mer kunskap och gör det både hemma och i skolan!

Snälla?!

Någon politiker som känner för att göra något bra?

Bara sätta igång!!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    I mitt yrke har jag insyn i hur barn och ungdomar använder internet och det jag sett förskräcker. Har försökt förklara för lärare att barn och ungdomar använder internet på ett avsevärt sämre sätt än vad majoriteten vuxna tror, men bara blivit idiotförklarad. Från skolhåll hävdar man bestämt att de s.k. ”etiska kompasserna” är fullt tillräckliga för att lära barn och ungdomar att handskas med internet trots att det inte stämmer överens med verkligheten. Man har t.o.m. lyckats lura i politikerna att nuvarande pedagogik är fullt tillräcklig.

    Så tyvärr måste jag för en gångs skull vara pessimist och säga: Är man rädd om sina barn får man som förälder ta det fulla ansvaret för att lära dem hur man undviker faror på internet samt beter sig hövligt för det kommer inte ngn annan vuxen att göra.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2011-09-10 17:25)
    Hej Anders. Så skönt att höra att det finns fler där ute som ser det här problemet.
    Jag tycker att det verkar som att många mammor och pappor har för stor tilltro till vad ungarna är kapabla till på nätet.

    Om ens tonåriga dotter klär av sig framför en webcam, eller hamnar i klorna på en pedofil så har man ju misslyckats med det viktigaste av allt känns det som. Ändå tycker många föräldrar att en egen dator i fjortisens rum är en självklarhet! Skrämmande!

    Tack för din kommentar! 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Fru Karlsson (2011-09-14 16:52)
    Snyggast.nu.. *rysa* Det finns så mycket som förstör ungarnas självkänsla innan den ens byggts upp. De matas med skräp innan de ens har ett fungerande skräpfilter! Skitfarligt 🙁 Och jag tycker att det ÄR konstigt hur det kan vara så att föräldrar inte reagerar över vissa saker.. de är väl lite avtrubbade de med antar jag. Konstigt och helt förkastligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.