Malin…

…Vilken tjej!

Såg henne på tv imorse och jag har väl aldrig reflekterat över hennes exsistens tidigare annat än jag vet att det är Lillbabs och Lasse Berghagens dotter och att hon har varit ihop med Tommy Nilsson (Ni ser, jag kan mitt kändislexikon)

Anyhow, där ligger jag inlindat i mitt duntäcke i soffan och kämpar för att parera tvååringen som virvlar likt en vante i stora soffan när jag hör Malin Berghagen presentera guldkorn efter guldkorn i tvrutan.

"För mig är det flummigt att vara ytlig. Att ha den värsta bilen och det lyxigaste huset men att aldrig lyssna inåt. DET är flummigt för mig. Sen att folk tycker att jag är flummig…"

Hörde inte riktigt alla ord, men visst är det sant?

Hon talade även om att "tappa bort sig själv". En typisk kvinnofälla. Vi ska göra och vara så mycket. Vi ska prestera på alla plan så vad är det vi prioriterar bort? Jo, oss själva och vår egentid.

Hon sa så mycket tänkvärt så jag var tvungen att googla för att se vad mer hon hade att komma med. Och jag hittade ett gammalt blogginlägg som jag kände igen mig så väl i:

Vad vill du??

Att hitta nya andliga guldkorn att låta sig inspireras av här på internet känns toppen. Speciellt när vi idag drunknar i alla ytliga modebloggar, irriterande fjortisbloggar där småglina använder sig av förkortningar och svordomar så att man blir alldeles less och alla så-här-ska-du-va-och-detta-ska-du-köpa bloggar så kan jag bara tacka för dagens inspiratör. 

Vilken tjej. Både vis och vacker och synnerligen behaglig och sympatisk. Malin Berghagen.. Hmm.. ska nog testa det där med yoga i alla fall? Det verkar… harmoniskt!

Bild lånad från Malins blogg på leva.nu

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Inger

    En väldigt tänkvärd blogg av Malin, jag ska nog ta och läsa igenom den flera gånger trots att den var så kort 🙂

    När det gäller irriterande bloggar så har man ju alltid ett val – man kan välja att INTE läsa dom 😉
    Kram

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Inger (2012-08-05 12:07)
    Ja, råkar jag klicka in mig på en hjärndödande modeblogg så är valet enkelt.. men de där irriterande fjortisbloggarna finns det ju ett par som jag tyvärr måste läsa av flera anledningar haha..

    Ett av villkoren till att jag skulle tillåta F att blogga var att hon skulle använda korrekt svenska och inga idiotiska förkortningar. Jag avskyr det faktum att dagens ungdom håller på att förstöra språket på flera sätt. Det är så trist. Jag hatar att läsa halva ord och dessutom så är det många vuxna som också använder idiotiska förkortningar som ”tkr” ”kmr” och så vidare.. I HATE IT!!!

  3. mamma

    Håller med dej om att Malin Berghagen har en positiv inverkan på människor, hade själv förmånen att ha henne som yogaledare på Masesgården, mitt intryck av henne är en människa som söker inåt och därmed utstrålar värme och glädje till andra människor. Läser just nu en god bok av Robin Sharma som handlar om att finna sin livsuppgift genom att just söka inåt i stället för att fästa sej vid yttre attribut, samma författare har skrivit om munken som sålde sin ferrari, kan rekomendera dessa böcker som kan leda oss till goda insikter i hur vi ska finna ett rikt och meningsfullt liv.
    Kram från mamma

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till mamma (2012-08-12 10:16)
    Hej mamma 🙂 Ja, hon verkar toppen.. Kanske ska fara iväg på nåt sånt där retreat med henne.
    Lånar gärna de där böckerna sen 🙂 Just nu bara jobbar o sover jag haha.. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.