Om plastpappor är bättre än ”riktiga”?

Ja det är frågan. Plast låter ju inte så högkvalitativt, men MIN "låtsaspappa" (hmm.. Inte heller så trevligt ord va?) som jag haft sedan jag var sju håller än idag. Över trettio år senare.

Han gjorde allt som min så kallade "riktiga" pappa inte ides göra. Han gjorde allt det jobbiga som faktiskt blir dubbelt så svårt och jobbigt när det handlar om någon annans barn. För jag var nog inte så lätt att tampas med. Varken när jag var sju, tio eller fjorton år. Nä, jag var nog rätt hemsk. Både mot min låtsaspappa och mot min mamma.

Taskigt egentligen, med tanke på att det var dem som gjorde allt.. Både med mig och med de nya bröderna. De gjorde ingen skillnad på oss och fast jag var en rätt jobbig unge så fanns de alltid där för mig… De fanns ALLTID där för mig… men det gjorde aldrig han… Han som egentligen skulle ha varit på "riktigt".

Jag tackar min lyckliga stjärna för att min starka, vackra och kloka mamma 1974 tog sin bebis (mig) under armen och lämnade den där snubben som egentligen skulle ha varit pappa.

…för annars hade hon inte träffat Roger och jag hade aldrig fått mina fina bröder. Dessuton hade jag varit helt utan pappa och mina barn hade inte haft världens bästa morfar. Antagligen hade det inte gått så bra för mig om jag inte haft honom vid min sida.

Roger har varit en suverän pappa och nu är han den bästa morfar som mina barn kan ha.

Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt och han som SKULLE ha varit på riktigt finns ingenstans längre. Den boken är utläst och tillbakalämnad sedan länge.

Den snubben höll inte måttet varken som pappa till mig eller som morfar till mina barn så han fick avskedas helt enkelt. 

Vad drar vi då för slutsats av detta? Jo, att det "riktiga" som förväntas hålla i minst en livstid inte alltid håller god standard… Men att "plast" och "låtsas" håller hur länge och för vad som helst.

Hurra Hurra för alla plastföräldrar där ute som gör någon annans jobb. Ni är fantastiska allihopa och även om det är jobbigt så är det värt det i slutändan. Jag lovar!

"VEM som helst kan BLI pappa…

Men det krävs något speciellt för att VARA det!"

"Viisst vill du ha hjälp att äta den där?"

"Roger är min bästis. Vilken tur att han är gift me mormor!"

 

 

<3

 

 

 

Etiketter: ,

13 kommentarer

  1. farmor magdalena

    hej helena
    vad klokt sagt plaspappor och även plastmammor
    borde få mer uppsksttning för det dom gör vilket säkert inte är så lätt alla gånger när dom blir tillslängda
    att du är inte min pappa mamma, men ändå håller ut
    för det mesta går det ju bra dom flesta håller nog ut
    och tänker att det blir bättre när barnet blir större

    Vad roligt det blir när ni kommer till Gällivare
    vi ser fram emot att få träffa er igen
    vi längtar så efter pojkarna det var ju ett tag sedan
    ska vi hämta bilbarnstol till bastian och vilken storlek
    många kramar till er allihop

    från farmor o farfar

  2. Moster

    Så fint skrivet om din mamma och plastpappa! Så sanna ord.
    Tänk vad livet är konstigt. Det är först när man tittar i backspegeln som man ser vilka i sin närhet som var okej!
    Kram till er och hoppas att se er snart!!!!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till farmor magdalena (2012-10-08 07:55)
    Ja, de gör de bra 🙂
    Jimpa har ju inte heller haft det så kul alla gånger. Men han är den bästa pappa man kan tänka sig. Åt både sina egna barn, men även åt andras… Ja, du vet ju hur han kämpat 🙂

    Ta likadana bilstolar som sist.. det blir skitbra. Vi kommer 30e och åker hem redan 2a så de blir en snabbvisit! kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Moster (2012-10-08 13:26)
    Det är tur att man fattade till slut.. det var nog inte lätt för de vuxna alla gånger haha… ja, du vet ju hur det var ibland 🙂

    Men det gick ju bra för oss i slutändan 🙂 Kram

  5. Miss Minnalainen

    Ibland är inte blod tjockare än vatten!

    Hatar personligen ordet ”låtsaspappa”, varje gång min mammas sambo skulle hämta mig från t.ex juniorerna sa mina vänner ”Minna, Minna nu kommer din låtsaspappa!”

    ”Han är inte på låtsas HAN FINNS PÅ RIKTIGT!” 😀

  6. Mimmi

    härligt med dom fina orden.Det är därför vi alltid respekterat Roger för att han alltid funnits vid Maries din och pojkarnas sida.Han var även en fin son tillsin mamma ock en kär måg åt mig och Sven.Fint att vi ses snart.Kram.

  7. arvid

    Säger det igen: Ägaren kanske inte visste vars den tog vägen för att man hittade den på annan plats än just vid bilarna? Eller kanske inte visste att den var lös? Det framkommer inte här om den rymt från hage, från stallet, under ridning, under körning..Andra kan ha hanterat hästen än själva ägaren när det inträffade. Dessutom är man inte i stallet 24/7 där man vet i så fall exakt tidpunkt något inträffade.
    Så vad som hänt när den rymt är stor betydelse för hur man ska ställa sig till det faktum att ingen hört av sig. Jag är inne på att ägaren inte vet om vars hästen varit och att den hunnit skada bilar..Ingen normalt funtad skiter i att hästen varit lös och vad den ev ställt till med eller själv skadat sig på. Som hästägare är det en mardröm med lös häst och icket ett drömscenario som inte innebär en fruktansvärd oro för hästen och omgivning! Händer det så är det ju en olyckshändelse givetvis. Dessutom brukar första prio vid infångad häst vara att ta den tillbaka till stallet och kolla efter skador på den, vilket i sig kan ta tid beroende på vart den hittats. Har folk sett den på vägen får man likaväl där, hoppats på att infångningsförsök skett och att man försökt få tag på ägaren eller letat ryttare/kusk för att kolla att de är okej..Föga troligt av erfarenhet..man ser en lös häst men gör inte mer än att titta på. *skrattar*

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Miss Minnalainen (2012-10-09 12:12)
    Precis.. de finns ju i allra högsta grad på riktigt. Bonuspappa låter bättre tycker jag. Alla jag känner till har alla gjort bättre ifrå¨n sig än de ”riktiga” papporna…

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mimmi (2012-10-09 16:22)
    Det var en jäkla tur att han orkade genomlida mina tonår för då var jag inte snäll mot NÅGON.. varken honom eller mamma 🙂

    Tur det är bra kvalité på vår familj och släkt 🙂 Saknar er! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.