Ibland går planer i stöpet

Ibland blir det sällan som man tänkt sig. Jag är ledig fyra dagar i sträck och jag hade tänkt göra så mycket roligt men nu har verkligheten knackat på och smågrabbarna har haft några nätter under veckan som gått med magsjuka. Blev jag smittad?

*suck*

Igår började jag känna hur det skvalpade oroväckande i magen och när jag gick hem från jobbet vid fyratiden så var jag osäker på o jag ens skulle ta mig hem innan jag började pjuka.

*uurk*

Nu har jag legat blickstilla i min säng i ungefär femton timmar och jag mår faktiskt lite bättre. Kanske hjälpte det med de klassiska vitpepparkornen ändå? Jag hittade en påse vitpepparkorn i vårt lunchrum och slukade tie stycken. En kollega sa att det bara är en myt att man kan mota magsjukan med vitpeppar, men det skadar ju inte att testa och jag HAR ju faktiskt inte spytt (ännu iaf) haha…

Nåväl, Idag fyller världens bästa Inger 40 år och den här dagen skulle bli så  rolig från början till slut men eftersom saker har en tendens att skita sig ordentligt när det vankas milstolpar så är både jag och födelsedagsbarnet sjuka så det blir inget firande idag.

Typiskt!

Så den här dagen får bestå av vila och småätande. Jag inbillar mig att det fanns en mening till att vi inte skulle på krogen ikväll och kanske lär det visa sig? Eller inte..

Jag ska inte gräma mig i alla fall, utan glädjas åt att jag har en bok kvar om Harry Hole som jag kan mysa med hela dagen. 

Hoppas att alla som läser får vara ifred för elaka virus och dumma baciller. Vi ses och hörs.

Kram till alla som behöver 

Sängen är bästa stället denna helg…

Med eller utan sällskap!

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Sven.

  En knivsudd pulvriserad blodrot i en kopp hett vatten brukar vara bra, även mot illamående/spysjuka. Har provat själv.

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Sven. (2013-03-02 10:15)
  Hej Sven och tack för tipset. Googlade ”blodrot” och hittade lite intressanta grejer på bland annat alternativmedicin.se. Blodrot ska jag ha i åtanke nästa gång det vankas magbaciller. Fast jag hoppas att det dröjer haha..

  Naturen har mycket att erbjuda 🙂

  Ha en skön kväll!

 3. Helena Nilsson Springare

  Svar till Anders (2013-03-02 10:57)
  Tack Anders! Nu har jag nyss fått i mig några chokladgodisar och dagens första kopp kaffe så det ÄR faktiskt hopp om livet 🙂

  Det blir förhoppningsvis inge mer kräx o elände hos oss nu *håller tummarna*
  Hoppas du också får vara frisk!

 4. Josephine

  Hej Helena.
  Tack för att du bloggar igen. Jag har verkligen saknat dej och fina inlägg, så gissa om jag blev glad nu 🙂

  Krya på dej!

 5. Leffe med mejseln

  slå upp en En rejäl grogg hembrännt . Sedan krossar Du 2st stycken valium och släng i groggen. Skulle nog sitta fint för Dig , och Din blogg skulle nog bli riktigt rolig och spännande att läsa.
  Kommer huvudvärken och ångesten sedan , så ta några näbbar speed och rök lite ”hink” . Det brukar funka bra mot sjukdomssymptom av alla de slag har jag hört .
  Du kanske skulle prova det ?
  Du kan ju ringa någon enligt Dig ”dålig” människa från ditt *tidigare* liv och fråga om dom har medecinen .. *skrattar*

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Leffe med mejseln (2013-03-02 20:01)
  Hej Leffe med mejseln. Var försiktig med groggarna ikväll. Det vore ju synd om du hamnade redlös i en snödriva.. eller.. hemska saker: Att du missar MELLO! :-0

  Sedan känner jag att dina ”tips” inte riktigt faller mig i smaken så jag undanber mig liknande i framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.