Nu kan jag visa…

…mitt ledighetsprojekt som jag är mängda stolt över för nu är överraskningen avslöjad. Jag har nämligen målat och tapetserat och gjort en extreme house make over hos mina kära päron.

De drog helt ovetandes till Stockholm på semester och eftersom jag vet att vissa vrår varit i stort behov av renovering så tänkte jag att jag skulle dra till med en liten semesterrenovering. Dels för att jag ville ha något kreativt att göra och självklart för att jag vet att mamma skulle bli så glad eftersom hon inte haft tid eller ork att dra igång med projektandet själv.

Vi hade dock pratat innan om vad som ”kanske skulle vara snyggt” i huset… sååå… Vi gjorde slag i saken. Jag, Jimmie, Lillebrorsan och Martin.

Killarna fixade tömning av garage, armaturbyten, vedstapling, städning och matlagning och jag fixade slipning, målning och tapetsering.

Jag tänker inte visa så mycket av ”före” förutom färgen på tapeterna som var alldeles för mörka och dystra för mina föräldrars mysiga kåk med ett fenomenalt ljusinsläpp som absolut förtjänar ljusa färger i ALLA vrår. Och alla ni som varit där kommer att se en otrolig skillnad:

renovering 008

HEMSK terracotta…

renovering 001

En enda skimrande fondvägg med glansiga fjärilar gjorde STOR skillnad…

renovering 010

Det börjar ta sig.. Skogen i valvet hann mamma fixa innan hon stack! Behagligt. Björkar och fjärilar= sant! <3

renovering 009

I nästa valv är det storstad med guldspegel och måne över staden.

renovering 003

Cirkustapeterna i hallen är BORTA! Bytt mot välkomnande ljus och värme!

renovering 004

Ett nytt bord köpte vi på blocket. Det förra var svart och dystert.

Två söta barnbarn i en skön soffa är pricken över i:et i detta sköna rum!

renovering 005

Tre barnbarn på en hylla <3

renovering 006

Gammalt vackert arvegods får absolut inte stå i ett skåp och skämmas.

Skylta med vackra saker och göm allt annat!

Ja, det var några intensiva dagar med lite sömn, mycket skräpmat, många skratt, några få tårar, ett skrapsår och ett skärsår, många myggbett och mycket träningsvärk i armar och ben men fasiken vad ROLIGT det var och så otroligt bra resultatet blev. Och det bästa av allt var ju att mamma och Roger blev jätteglada!

16 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Vilket fantastiskt jobb ni gjorde! Jag blir riktigt imponerad. Tapeterna är jättesköna… både storstaden och den skimrande med fjärilarna. Självklart att föräldrarna blev glada. Kramar

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Det är så kul just med tapetsering. Man ser resultat så himla snabbt och då blir man så peppad! 🙂 Första gången jag tapetserade med mönsterpassning också och det gick ju finfint! Kram

  2. Anders

    Bra gjort! Förmodligen inte så många barn som hjälper sina föräldrar med så mycket. Inte undra på att de blev jätteglada!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      De har gjort så mycket för mig under årens lopp, så det är som att betala tillbaks lite 🙂 Så kul när man kan göra något som verkligen uppskattas!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det hade varit så kul att se… Som på tv.. haha.. ”Move that bus…” *jubel* 😀

  3. mimmi

    Ja det må jag säga.Det var en fin överraskning.Skulle velat se deras miner, när dom kom hem.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det hade jag me 🙂 Men jocke var där och tog emot dem i alla fall.. 🙂 Kram

  4. Linda

    Men ved! Hade jag vetat det hade vi kommit direkt! 🙂
    Kom ihåg det till nästa gång det är ved som ska sågas, klyvas eller staplas. I’m there.

    Ni har varit så duktiga!
    Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Jag lovar att det kommer måånga tillfällen där du kan få veda hur mycke du vill hihi.. Jag är så nöjd över resultatet. Både inomhus och utomhus 🙂 Kram

  5. Gica

    Verkligen jättefint av dig och de dina samt ursnygga tapeter. Jag har själv tapetserat i helgen och det stämmer som du säger att det peppar verkligen att se hur det växer fram. Nu ska jag ta mig an sovrummet så därför vill jag fråga dig vad tapeten med fjärilar heter? Den skulle passa bra hos mig också. =)

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej. Ja, bara man får det trista underarbetet gjort snabbt *skrattar*
      Jag ska kolla upp vad de heter och vilket märke det är om jag hittar kvitto eller om någon av förpackningarna är kvar 🙂 .. De kostar i alla fall ca 400 kronor rullen vilket inte är så farligt. Just de där skimrande eller med glitter i brukar kunna kosta mycket mer 🙂

      Lycka till med din renovering också!

  6. Moster

    Så ljust och fint det blev! Ni har gjort ett toppenjobb! Va kul för er att överraska! Kan bara hålla med de övriga….det hade varit kul att se minen på dom!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja och det bästa är att nu är det ännu roligare att komma dit! Allt trist som hänt här och där i huset är lite blekare och övermålat… så blir det lättare för oss att vara där nu. På alla sätt! Nästa projekt får bli köket tror jag 🙂 Haha…Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.