Aldrig mer otrogen…

..mot min frisör!

Jag har under de senaste åren gått till Anna på Mariehems klippsalong. Jag började gå hos henne när hon var elev och jag har aldrig varit missnöjd. Hon har färgat och slingat och klippt och mitt hår har varit superdupigt varje gång jag varit där.

Och så, nu i Maj.. gjorde jag det STORA misstaget att vara otrogen. Jag gick till Attityd på Kungsgatan och jag lider fortfarande för mitt misstag. Det blev inte alls bra och jag fick komma tillbaks efter någon dag för att försöka ”snygga till” barret trots att jag hade alldeles för korta tåtar baktill och längre slingor framtill som inte alls följde någon linje. Håret kändes ”bakvänt” på något vis. Mer klippt baktill och dåligt klippt framtill.

En kvinna på jobbet som tidigare varit hårfrissa sa att det inte var riktigt snyggt klippt och rådde mig att gå tillbaks vilket jag gjorde.

Tyvärr fick jag känna mig som en idiot och blev mött av: ”Men du SA ju att du ville ha så där!” Ehh… Näe det gjorde jag inte.. jag har haft samma frisyr sen jag var fjorton ungefär, så jag vet nog ganska bra hur jag vill ha mitt hår. Men samma tjej försökte i alla fall putsa till barret så gott det gick andra gången men det blev inte mycket bättre och nu när jag var till MIN frissa så tyckte hon också att det var ojämnt och lite konstigt klippt.

Jag hade mest en ”skyll-dig-själv-känsla” efter besöket på attityd, men i efterhand tycker jag ändå att jag borde fått tillbaks lite av pengarna eller åtminstone en ursäkt. Eller någon slags kompromiss att ”vi missförstod varann oj så tråkigt men jag kan bjuda dig på ett schampo…” typ… Då hade det kanske varit ett litet plåster på såret.. jag menar: håret haha… Jag stör mig i alla fall på bemötandet på Attityd! INGEN bra attityd alls.

Nåväl, jag väljer att se det som en DYRKÖPT läxa om att aldrig mer ändra på ett vinnande koncept!

Håret är trots allt jäkligt viktigt och nu blir det inga fler utsvävningar på hårfronten. Dessutom har jag inte blekt slingor sedan oktober (eller om det var november?) utan har sprayfärgat det med en naturlig produkt sedan vi var på kanarieöarna i Januari och den funkar jättebra för mig.

kamomill

Finns att köpa på Bodystore.se

Håret slits inte lika mycket och känns lite mindre torrt. Så nu ska jag försöka hålla mig till den här produkten och kanske dra till med att slinga hela håret bara en gång per år istället för var tredje / var fjärde månad. Lite billigare är det också. Jag är nöjd. Kemikalier ska man ju försöka undvika så gott det går.

Har inga bilder på mitt nyklippta hår men jag får väl ändra på det endera dagen. Jag är lite dålig på att använda kameran nu för tiden har jag märkt. Jag får verkligen skärpa mig!

Well, hoppas alla får en skön Lördag. Själv ska jag bege mig till joppet! Hare fint alla som läser.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Anna H

    Att det ”hänger på håret” har jag länge konstaterat!!! Usch vad tråkigt bemötande från Attityd! Kundens upplevelse borde ju rimligtvis vara det viktigaste inte frisörens ego?! Jag har också MIN frisör… And I löve him!!

    Å du… Jag väntar med spänning på att se om sponsorpolisen går igång 😀

    Ha en bra dag på jobbet! KRAM //a

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, nu har jag i alla fall lärt mig min läxa och till attityd går jag aldrig mer igen 🙂

      Ja just ja.. haha.. tänk att det finns dem som klagar över sånt också? Att tala om att man gillar en produkt i en liten oansenlig blogg kan vara så provokativt ibland haha.. Kram

  2. mimmi

    Kul att du använder samma produkt som mig. Jag använder dessutom schampot som du brukar köpa åt mig i Umeå.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Kamomillprodukterna är ju grymt bra ju 🙂 Att jag inte tänkt på att testa långt tidigare.. nåväl, jag hoppas att mitt hår håller sig i samma skick nu när jag är så snällt mot det! Säg till när d behöver mer schampo så skickar jag en ny flaska! Kram

  3. Ako

    Hello där kusin!!

    Bra tips har genast beställt en flaska ska testa det är ju bra om man slipper slinga håret så ofta! Du hörde aldrig av dig när ni var här? Var ni förbi Farfar nåt? Han fyller ju år den 15/7 måste hitta på nåt bra att köpa till han,,, vi åker till råneå den dagen men jag tänkte att jag kunde åka förbi han nån dag innan!
    Kram kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Heeej 🙂 Jamen jag har ju inte ditt nummer? Ville ju att du skulle skicka det men jag har inte fått nåt.. Hade ju tänkt höra om du ville hänga me ut på lördagen. Tänkte kanske att du va trött och inte ville/orkade?
      Jag och kusin Linus va ute.. men de va inge vidare så jag gick hem tidigt! Va till farfar på lördagen. Han är så söt! Jag och F var förbi honom och fick lite böcker att läsa. Han har ju MASSOR!

      Kommer du till ume nåt? Hör av dig i så fall! Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Man ska hålla sig till det som funkar 🙂 Börja blogga igen?! Jaaa… Va bra!! KRAM och hälsa bebis och gube!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.