Nygammalt @ my place!

Jag har ju under de senaste tre åren kämpat rätt hårt med att tömma min tillvaro på saker som jag inte vill ha eller som jag inte behöver. Jag har möblerat om i hela mitt liv på fler än ett sätt och nu verkar det som att bitarna sakta men säkert håller på att falla på plats.

Det mesta i min ägo fyller just nu någon slags funktion eller har något slags affektionsvärde. Allt ”onödigt” är borta och jag känner för första gången på länge att JAG får och kan ta plats i mitt eget liv och i mitt eget hem som är fullständigt anpassat efter familjens alla behov.

Det mesta som jag äger tar hänsyn till mina barn och dess utrymme och jag har försökt vara så praktisk jag bara kan för att omvandla hela min närmsta omgivning för att den ska bli så BRA som jag behöver ha det, så bra som jag förtjänar och så bra som mina man och mina barn behöver ha det.

För mina barn (och min man med för den delen haha…) behöver tid, utrymme och närvaro och har jag lärt mig något av just smågrabbarna de senaste åren så är det just att prioritera vad som är viktigt och varför!

Hemma hos mig ska det vara roligt, mysigt, trevligt, inbjudande, personligt, barnvänligt, välkomnande och framförallt ska det kännas som att det är JAG och MIN familj och ingen annan som bor där. Det ska vara hemtrevligt. För mig och alla andra som är välkomna in i mitt hem.

Gick husesyn hemma hos mig själv idag och jag har ju faktiskt massor med kul inredning som kanske inte är särskilt trendigt, dyrt eller ens modernt… men åh, vad jag gillare! 🙂 Hemma hos oss är det tillåtet att spela allt från innebandy till hög musik. Man får ha nästan hur många kompisar man vill inomhus och man får leka NÄSTAN var man vill. Och oavsett man är liten eller stor så är det viktigt att trivas där man BOR. 😉 Eller hur?

En liten sneak peak från Mi casa:

hejm 010

Min fina bonad med en broderad tupp och hans familj. Det är min mormors pappa som broderat den för längesedan och jag brukar säga att det är Jag & Jimmie och våra tre barn på den. Den är bara så söt och hänger uppe året om. Påsk eller ej!

hejm 029

Nya mattan kom igår och den blev ju bara SÅ bra hemma hos oss 🙂 Bordet köpte jag för 300 riksdaler hos en snubbe i Tjautjas. Målade det vitt och vips, så hade jag det perfekta soffbordet för vår osymmetriska familj! Love it!

hejm 014

Köket är nog det som kostat minst, men som betyder mest. Bordet köpte jag av en dam i Kalix för 500:-. Det är hemmasnickrat och jag har själv målat det vitt så jag vågar påstå att ingen har ett exakt likadant. Stolarna (6 st) köpte jag för bara 500 (!) spänn av en köksrenoverande snubbe i Bygdeå som skulle köpa nytt till hela köket fast dessa var i det närmaste nya. Hans förlust och min vinst! 🙂 Me like! Kökssoffan fick jag Gratis av en före detta chef som lessnat på den. Hennes morfar har GJORT den för längesedan och jag målade det vitt och buntade den med en ljusbrun dyna. Denna soffa är även min vän Martins favoritställe och där kan man hitta honom under i princip vilken tid på dygnet som helst. Fönsterlampan fick jag av min moster. Den är uppfiskad ur en loppislåda och är nog från femtiotalet. Underbar lampa som jag sprejat grön och bytt sladd på.

hejm 031

Lisa Larssons ”Adam & Eva” fick jag när jag var liten så dessa exemplar är således rätt så gamla 😉 De står på en vägghylla i köket som jag gjort själv av en fönsterbräda och gröna, snirkliga konsoller inköpta på Indiska.

hejm 025

Lille B´s knallgröna säng som jag köpte för hundra spänn på returbutiken / Gimonäs. Gammal som attan tror jag och med all säkerhet hemmabyggd. Det enda som är fastspikat är själva träribborna under madrassen. Annars är den byggd helt utan skruvar och spikar. Den var allmogeblå och rätt så skamfilad. Men den blev helt grym med ny färg. Stolen har mormors pappa gjort till mig när jag var liten. <3  Och färgen räckte till den med såklart!

hejm 008

Ful brun spegel från 50 talet som jag pimpat med färg och glaspärlor i olika färger och former. Antagligen STORT ”Ajabaja” från antikdiggare, men det gör inget. Jag gillar den bättre så här 🙂

hejm 020

Ännu ett superfynd: Ampel i någon slags Makramé (?) med träpärlor.. lite 70-tal kan jag tänka mig. 15:- på retyrmarknaden. Krukan 10:- från samma ställe. Ampelliljan är dock ny! 🙂

hejm 023

Sänglinne med my little pony till min älskade lille B. En kvarleva från kära kusin Linus barndom. Äkta 80-tal och kudden är såklart en av lillkillens favoriter. Vem kan motstå dessa söta ponnysar?

Ja, det var en liten kik direkt från my place @ fairytaleroad. Jag trivs bättre och bättre här och jag tackar min lyckliga stjärna för att vi köpte just denna lägenhet i just rätt tid i vårt liv. Det kan inte bli så mycket bättre tror jag.

Jag gillar själv att snoka i bloggar där folk visar sina hemmaprojekt och jag kan sitta och inspireras i timtal av inredning som är av det mer hemmagjorda slaget. Älskar bloggar där människor är kreativa och bygger saker av de mest oväntade ting. Jätteroligt att spionera på tycker jag!

Men nu: Sova!! Imorgon är det ledig dag och ett besök hos tant doktor som ska skära bort några saker på mig. Känns lite läskigt, så håll tummarna för att det inte gör alltför ont 🙁 Hare fint alla som läser och Godnajt!

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Anne

    Å så mysigt!
    Lilla M (barnbarnet) skulle älska My Little Pony påslakanet 🙂
    Du är en riktig fixare!
    Och mattan var grymt snygg.
    Kramkram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      My little pony är totalt oemotståndlig alltså 🙂 Oavsett man är liten eller stor.
      Ja, mattan blev precis så bra som jag hoppades på. Jag är inte ett fan av att köpa såna saker på internet för det är så lätt att bli besviken och så ska man krångla med att skicka tillbaks osv.. men denna gång: Succé 🙂

      Tack Anne. Det är så kul att fixa hemma. Det tyckte jag aldrig förut. Kram på Dig

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha.. ja, egentligen är ju elefanten old news.. men jag ska nog visa den ändå någon dag för ödesträdet i elefanten har blivit GIGANTISKT alltså…

      Dessutom ska du inte reta den söta elefanten.. för h*n får mig faktiskt att tänka på dig 🙂
      Igår tänkte jag förresten på dig TVÅ gånger. En gång när jag körde bil förbi ditt jobb. Skulle upp på lassa i tjänsten. Och sedan hittade jag en blå grej me sugproppar och en badleksak som Svea ska få som alla mina tre barn haft (!) och då tänkte jag på dig igen 🙂 Hoppas vi kan ta oss en dejt snart igen.. kände mig inte på topp sist vi sågs. Kram

  2. Birgitta

    Vad härligt att se ett varmt och personligt hem istället för ett ängsligt, avskalat hem som ”alla andra” har:)

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack Birgitta 🙂 Jag gillar inte heller det här ”avskalade” och kliniska utseendet som en del har i sina hem. Opersonligt är det värsta som finns… som väntrummet på försäkringskassan ungefär. Nej tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.