Kroppens signaler…

…berättar för oss det mesta vi behöver veta om hur vi ska ta hand om oss själva.

Min kropp signalerar RÖTT vad gäller smärta nuförtiden och att jag tål inte alls smärta på samma sätt längre. Kyla får mig att må pyton och jag har blivit superkänslig i både lukt och hörsel, vilket ibland kan få mig att bli en gnällig tantbebis.

Idag har jag varit och skurit bort fyra födelsemärken från mage, rygg och bröst. Det gjorde inte ont när jag väl var bedövad, men när hon stack mig med nålen för att fixa bedövningen så kändes det ordentligt och nu, några timmar senare med bedövning som börjar släppa så vill jag bara grina och pipa. Det gör faktiskt ONT! Skalpellen har inte varit snäll med mitt skinn.

Och jag fattar inte.. Jag har haft en smärttröskel högre än eiffeltornet när jag var yngre. Jag har skurit mig, piercat mig, tatuerat mig hur mycket som helst och ramlat och slagit mig på de mest konstiga ställen och fött tre barn helt utan smärtlindring men ont?! Njae… inte så farligt..

Och kyla? Jag har sprungit runt i trasiga jeans håligare än ett fisknät i min ungdom i trettifem minus grader utan att bry mig det minsta och nu vill jag ha både långkallingar OCH täckbyxor OCH jättelång dunjacka OCH knähöga stövlar med ullfoder.

Och att sova? Jag har haft ett ”normalläge” nästan hela mitt liv där jag sovit MAX fem timmar per dygn och aldrig ens behövt mer än så. Men nu för tiden behöver jag sova åtta, nio timmar per dygn och gärna mer än så.

Och alkohol?  Vojvoj.. jag tålde hur mycket som helst och var ALDRIG bakfull. Snarare tvärtom så mådde jag nog ganska bra av alkohol och jag var piggast i stan efter en krogsväng. Och nu.. Jag tål otroligt små mängder och dagen efter så mår jag verkligen PYTON även om jag druckit pyttelite.

Ja, fy fabian.. Jag antar att det är åldern som börjar göra sig påmind men det kan ju också vara så att jag börjat att bejaka min lite smått känsliga fysik. Det har jag nog aldrig stannat upp tidigare för att göra och det är väl en bra grej i och för sig. För nu för tiden är jag väldigt snäll med min kropp och allt det min kropp vill ha, det ska den få. Och just nu ikväll så vill den ha lite smått och gott från bodystore.se och självklart så ska lilla kroppen få sig en beställning därifrån 🙂

Lite nya smörjor till hud och hår, lite nya livsmedel, lite må-bra-piller till vinter och säkert lite annat grejs också. Det blir skönt att få fylla på förråden.

Annars har jag varit hemma hos min lilla mamma ikväll och ätit hennes goda tonfiskpizza och imorgon kommer en av mina småbrorsor som bor norrut så jag lär väl inte blogga på ett tag. Ha det supert alla som läser och hoppas att ni slipper:

  1. Kyla
  2. Smärta
  3. Allergier
  4. Sorg
  5. Sjukdom
  6. Ofrivillig ensamhet

 

ankle-flower-tattooNågot liknande skulle ha blivit ett av mina tatueringsprojekt INNAN jag fyller 40. Men jag inser att det aldrig kommer att gå. Det gör helt enkelt för ont och jag antar att det bara är att lyssna på kroppen i det avseendet också. Men visst är det en fantastiskt fin tatuering?

🙂

Bajbaj *vinkar*

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. tiger

    Oj, vad jag känner igen mig! Är det åldern i sig, eller kroppen som kommunicerar: ”Äntligen lyssnar du på mig. Du är på rätt spår och jag ska fortsätta hjälpa dig genom att tala om för dig när du inte är snäll mot dig själv.”
    Så verkar iaf min kropp tala till mig. och det vore väl fan om jag inte lyssnar på den, haha!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Med ålder kommer vishet.. eeh.. eller nåt sånt.
      Jag bara ångrar allt som jag gjort mot mig själv som ung.. fyfabian asså 🙁

      Men, man måste kanske ha gått igenom sånt där för att uppskatta hur bra man har det idag 🙂 Hälsan är ju superviktig.. men vad bryr man sig om sånt när man är ung och aldrig behöver bry sig? Då har man ju rätt så skumma prioriteringar om vad som är ”bra” och inte.. *suck*

      Hoppas allt e bra med dig iaf 🙂 Kram H

  2. Inger

    Jag tror inte att det är så mycket åldern som spökar men däremot har du fått under det senaste året utstå så mycket skit så jag tror att din kropp är totalt sönderstressad och därför reagerar som den gör
    Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Joo.. tanken har faktiskt slagit mig att det kan vara så 🙁
      Typ, att allt som varit extremt psykiskt påfrestande har satt sig i kroppen istället och på ett sätt så är jag tacksam för att min kropp har tagit en del av smällarna fast det egentligen inte är rättvist…. men hade det satt sig i psyket hade jag nog inte pallat med alltså..

      Men det är tack vare mina otroliga vänner som jag orkat med all galenskap och DU vet väl att du är en av dem?! <3 *JÄTTEKRAM-å-tack-för-att-du-finns*

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack Maria 🙂 jag behövde inte bläddra så länge bland gamla bilder innan jag hittade denna och tänkte: ”Självklart är det ju DENN HÄR bilden jag ska ha” hihi.. 🙂 Den är riktigt söt.. och lite rolig..

      Japp, gällivare om några veckor och då ska jag gå till en av mina favvo-massörer= Triggerpunktsmassage. Underbart skönt!
      Kram på dig Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.