Före eftertanke

gavelikea 001

Snart tar höstfärgerna slut. Det vita tar över och man vill inte gå ut.

Tur att jag är ledig idag. Jag ska sitta ute i min varma pensionärskuvös i solen. Jag ska dricka kaffe och läsa denna:

9789186587536_200_vecka-36_pocketBild lånad från Bokus.com

Jag har läst halva boken nu och den är jättespännande! Tur att det finns uppföljare också 🙂

Jag har inte riktigt haft tid eller ork att läsa och det är så mycket som snurrat i tankarna på sista tiden. Det är som vanligt storstädning på rätt avancerad nivå och jag går igenom hela mitt liv. Jag skriver listor. Jag sorterar. Jag avvecklar saker och ting. Jag ger bort saker. Jag säljer saker. Jag slänger saker och jag bara stökar undan allt som är i vägen för mitt välmående. Processen är rätt så krävande, men otroligt nödvändig och numera frekvent återkommande.

Jag vet vad som är viktigt för MIG och när jag tänker efter hur mina prioriteringar såg ut för bara några år sedan så blir jag nästan mörkrädd. Vad tänkte jag på egentligen? *skakar på huvudet*

Nåväl, den enda förändringen man kan göra är den hos sig själv och den förändring man vill se hos andra bör man först göra hos sig själv. Inga konstigheter egentligen.

Personlig utveckling tar fart först när man kan SE det som är viktigt för en själv och när man SJÄLV vet hur man vill ha det i sitt liv.

Kanske inte alltid helt lätt.

Nåväl, alla kämpar vi på med det som är viktigt just för oss. Vi har alla olika referensramar vad gäller det som är ”viktigt”. Det som är viktigt för MIG är totalt oviktigt för någon annan och tvärtom såklart. Inga konstigheter.

Och en grej till… Om vi lyssnar lite bättre på oss själva först så lär vi oss också att lyssna på andra. Kan va en bra grej att tänka på!

🙂

Ha en toppendag alla som läser!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. tiger

    Hoppas du fick en fin dag i solen:) Jag ska försöka plocka ihop lite mer svamp de här dagarna eftersom det tydligen ska snöa på torsdag. Snö? Hallå?! Har inte hunnit dit mentalt ännu!

    Lycka till i städningsprocessen! Du gör det bra!

    Kram!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Snö..?! Nä fy.. borde vara förbjudet. Alla höstfärger måste få vara ett tag till känner jag. lycka till me svampplockandet 🙂 Önskar jag hade tid och ork till sånt också…

      Men jag fortsätter mitt städande istället 😀 De behövs… Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.