Slut på gnällspikandet!

Gaah.. Jag har varit en gnällspik i flera dagar nu och jag gillar inte mig själv när jag är sådan. Men jag mår inge vidare… Faktiskt!! *skyller-på*

Jag är hängig, orkar inget, har ont i halsen, ingen aptit, trött i benen och tjaa.. lite annat grejs också. Luften har helt enkelt gått ur mig och egentligen är det lika bra. Jag m-å-s-t-e ta det lite lugnare och ingen kommer att tacka mig för att jag försöker vara så jäkla duktig hela tiden, så nu växlar jag ner ett snäpp och fokuserar på viktigare saker. Nämligen MIG själv och MIN framtid… Japp! *nickar*

Jag ska lyssna mer på mig, göra lite mer vad jag känner för och helt enkelt vara lite snällare mot mig själv. Idag gick jag faktiskt hem efter bara tre timmar på jobbet eftersom jag börjar få mer och mer ont i halsen så när jag kom hem däckade jag i soffan, tog ett bad och snickrade ÄNTLIGEN ihop Viggos sista möbel. HEMNES skoskåp som fick bli en barnrumsbyrå istället.

Det blev hur bra som helst:

hemnes 009

Färgglada knoppar från C Olsson

Annars är det som vanligt med det mesta. Grabbarna växer så det knakar, den lille galopperar runt i lägenheten och smiter i obevakade ögonblick ut och hämtar in sin ”kickick”. En blå kickbike på tre hjul som han själv BÄR (!) upp för trappan och smugglar in i lägenheten när vi minst anar det haha… dessutom så har han börjat med den fula ovanan att kliva upp före klockan fem så vi har det rätt morgontrött nu kan man säga.

Och… jo!! Några nya ord har han lärt sig också: Tomat, Anna, pall och boll! Yeey.. Vi applåderade stort när han kom och sa ”boll” så han blev alldeles prillig och bara lyste upp av stolthet 🙂 Tänk vad märkligt ändå.. Att något som vissa bara tar för givet måste andra kämpa för.

En del kanske tycker det är skitjobbigt när barnen babblar för mycket, medans (vi) andra nästan gör volter av glädje för ett så fånigt ord som ”tomat” haha… Ja, så kan det vara. Jag tar aldrig något för givet längre det är då ett som är säkert! Och det gäller det mesta ska jag säga.

”Åh.. nu blir hon så där djup igen…”

Händelser i livet har kicksparkat mig i ansiktet så otroligt många gånger under de senaste fem åren och jag har varje gång svarat med att vända andra kinden till och hur ont det än har gjort och hur dåligt jag än har mått så har jag för varje gång lärt mig att uppskatta det som är bra. För vissa är det säkert helt obetydliga ting, men som för mig kan betyda oerhört mycket.

Dessutom så har jag lärt mig den svåra konsten att vara glad för det jag har, istället för ledsen över det jag inte har. Egentligen kanske samma sak på ett sätt men ändå en oändlig skillnad.

Jag har också lärt mig att värdera de som tycker om mig och fullkomligt ignorera de som INTE tycker om mig. Jag tar hellre med mig positiv feedback från tio personer, än oförtjänt nervärdering från en enda person. Precis som jag väljer att lyssna på om EN enda människa har något positivt att säga istället för att lyssna på tio andra som bara snackar skit och försöker göra ner mig. Det bekommer mig inte ens. Jag vet ju vilket öra jag väljer att lyssna på. Det är enkelt nu, men det har varit en lång väg fram till den insikten. Livet är inte alltid så lätt och det vore så mycket enklare om det följde med någon slags manual men det enda vi själva kan göra är väl att skapa våra egna manualer och instruktioner längs vägen. Vi lär oss för varje felsteg och växer för varje gång vi gör rätt.

Det får avsluta kvällens blogg helt enkelt.

Ha det jättebra alla som läser! Nu ska jag gå och inta min fjärde kopp med blåbärste och hjortronhonung!

Mums för mig och skönt för en ond hals!

hemnes 010

”En kopp te när du känner Dig sne får Dig istället att le”

😉

 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Anna

    Heja dig! Du har haft det så kämpigt och gjort det så bra, så länge. Du är så klok och nu måste du få ta det lugnt och återhämta dig. Vila så mycket du bara kan och bara ha det så jätteskönt.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack så mycket Anna 🙂 Jo, det har varit lite tufft så nu hoppas jag på ett par lugnare år.
      Och jag har absolut blivit bättre på det här med att vila.. all ledig tid så är det bara viloläge och det är så skönt.. Jag har skruvat ner tempot rätt mycket och jag är glad över jag lyckats göra det även om kroppen var tvungen att strejka lite för att jag skulle fatta.

      Ha en skön dag och kram på Dig!

  2. Lisa

    Jag längtar efter att få komma och dricka te med dig. Och surra bort en hel kväll om livets finurligheter. 🙂 Krya på dig!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack Lisa 🙂 Jag borde egentligen stanna hemma idag med, men det går inte. Usch.. ibland fattar jag inte varför jag envisas med att vara så plikttrogen när jag egentligen borde vara hemma! Nåväl, jag är i alla fall ledig två dagar innan helgen som tur är 🙂

      Jag har så mycket att berätta för dig och jag hoppas vi kan få till en vuxen dejt så vi har tid att surra 😀 Haha.. nog för att alla våra barn är de sötaste och roligaste, men ibland kan det ju vara trevligt utan dem haha.. Jaa.. du vet! Krama Svea från mig så hörs å ses vi snart! Kram

  3. tiger

    Känns som att det är den tiden på året. Allt är grått och trist och det går inte att vara annat än trött (och sjuk). Tycker du resonerar fantastiskt klokt. Medvetenhet gör så mycket.

    Krya-på-dig-kram!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej 🙂 Ja, den här tiden på året ställer till det för oss människor på fler än ett sätt känns det som!
      Idag har jag bara ”slösat” bort en ledig dag genom att ligga i sängen och gnälla och pipa samtidigt som jag dricker chilite och läser en bra bok… så egentligen så har jag det rätt bra! Bara huvudvärken ger sig och rösten vill komma tillbaks ordentligt!

      Tack för din kommentar och stor kram på dig, hoppas du har det bra i höstrusket också 🙂

  4. Cecilia Brönemyr

    Förstår och känner igen glädjeruser man känner i hjärtat när ens ej så mycket talande pojke äntligen säger nått annat än NEJ. haha skönt att det äntligen börjar lossna för B ♥. Hälsa familje!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det är så underbart och bara nu, sista veckan så har det bara ramlat in nya ord 🙂 Vi är så glada allihopa och nu börjar det lossna ordentligt. Haha.. NEJ är ju iof bra å kunna, men nu vill man ju höra nåt annat också *skrattar*

      Vi får styra upp en dejt med kidsen snart!! Kram å hälsa alla där hemma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.