Den här containern står utanför mitt jobb

Den här containern står utanför mitt jobb

Den här containern står utanför mitt jobb.. någon har skrivit på den.

”Jag är aldrig nöjd”

Varje gång jag går förbi den så tänker jag: ”Men jag är nöjd”
Lite sorgligt är det allt. Att aldrig vara nöjd alltså.

Idag har jag tappat en ledig dag genom att ligga sjuk och ändå har jag varit nöjd. Nöjd över att ha fått ligga i sängen med en bra bok och min tekopp. Nöjd över att ha haft en hel dag i tystnad och eftertanke. Nöjd över att ha fått några timmar i ensamhet. Nöjd över att jag orkat laga middag och slutligen väldigt nöjd över att bilverkstaden fixat min bil för endast 735 riksdaler.

Istället för att vara missnöjd över att ha varit sjuk. Imorgon kommer jag att må bättre.. och framför allt kommer jag att vara nöjd 🙂

4 kommentarer

  1. tiger

    Fast jag tänker att missnöje leder till förändring. Skulle vi varit nöjda hade vi t.ex. definitivt inte haft kvinnlig rösträtt i dag. Tror det är farligt att nöja sig, Det finns alltid saker att förändra till det bättre. Så tänker jag i alla fall:)

    Krya på dig!
    Kram

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Ja, fast stora förändringar på grund av ”riktigt” missnöje är väl okej tänker jag… Men sånt här ”vardagsmissnöje” typ fel nyans på tapeterna, man får vänta en stund för länge i en bilkö, man gillar inte maten, det är för varmt väder / för kallt… den typen av missnöje känns rätt så onödigt och verkar vara osedvanligt vanligt just vid denna tiden på året.

    Lite tröttsamt kan jag känna när hör vissa personers gnäll om och om igen hur missnöjda de är. Visst kan man ha en dålig dag, det är inte det men i långa loppet så orkar man inte med dessa personer som aldrig är nöjda!

    ”Gräset är alltid grönare hos grannen om du vattnar dåligt hos dig själv” Typ 🙂

    Tack, de e hopp om livet men rösten är skraltig. Låter som en hel karl haha… Kram på dig!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det var ju ett mycket trevligare budskap 🙂

      Klotter är ju inte så roligt, men när man ser vissa små budskap så kan man inte låta bli att le lite! Ha en trevlig Lördag //H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.