Investera mera!

Ännu en förfluten vecka i bubblan som jag kallar mitt liv. Jag har haft en rätt ovanlig vecka där jag fått vara en del av en stor och positiv förändring i en annan människas liv. Jag är glad, nöjd och stolt över att ha kunnat vara just den rätta personen som tillhandahållit rätt verktyg vid exakt rätt tidpunkt. Det är en riktig egoboost att känna att man kunnat överföra lite positiv energi och styrka till någon som behövt det just då!

Att vi människor är rätt dåliga på att se, höra och bekräfta varandra är ju ingen nyhet i dessa dagar när var och en har fullt upp med sitt och inte har varken tid eller lust att ställa upp när någon i ens närhet inte mår bra. Det är av större intresse att hänga på sociala medier och berätta allt om sitt eget liv än att vända blicken utåt och se andra.. som finns utanför fejsbokkbubblan och som kanske behöver en IRL människa istället för en virtuell sådan… För om man har knas i sitt liv så kanske man behöver en VÄN på riktigt och inte x antal ”lajks” på fb för att man ska må bättre. Men egoismen sträcker sig så himla långt idag, både i det offentliga och det undangömda.

Men att det är mer spännande och intressant att skvallra om hur folk mår istället för att lyfta luren och ringa till vederbörande och faktiskt FRÅGA ”Hur mår du?”  är mer regel än undantag och sånt känns bara så… unket och tragiskt!!

Därför blir jag ganska imponerad när jag (alltför sällan) träffar människor som vågar fråga och som inte backar eller blundar för det som kan kännas jobbigt i någon annans liv!

Jag själv mår otroligt bra om jag kan vara ett stöd till någon som har en tuff period i livet. Tyvärr så nöjer sig så många med att prata och skvallra om personen som inte mår bra. Det får antagligen dem att må lite bättre i sina andefattiga liv. Men så kan det vara och det får man acceptera helt enkelt. I vanlig ordning så konstaterar jag att det säger mer om dem.

Men om en vän behöver mig så har jag absolut inga problem med att öppna min dörr och ställa upp på alla de sätt som situationen kräver. Om jag själv orkar och har tid och plats för en vän i nöd så är det för mig helt naturligt. Jag HAR tid, plats och engagemang för mina vänner och de gånger jag själv behöver en vän så vet jag att varendaste en av dem jag idag kallar mina vänner är personer som gladeligen skulle rycka ut och finnas för mig oavsett tid på dygnet. En bra investering är att alltid vara en god vän!

För:

”Att investera i sina vänner är att investera i sig själv”

 

För övrigt så känns det som att ju mindre jag har att skriva här, desto mer händer i mitt verkliga liv och det känns himla kul att se att det ändå är besök på bloggen även när jag haft en period när jag inte är så aktiv.

Jag hoppas också att alla andra mår lika toppen som jag gör just nu. Helgen har spenderats på Hotell och spa i en närliggande stad och jag har fått kroppen knådad och saltad och matad med vitt vin, skaldjur och jordgubbar i ett fantastiskt sällskap så jag bara myser över helhetskänslan just nu!

Massor med sprillans nya second hand fynd har jag också gjort och det ska jag visa Er senare i veckan 🙂

IMG_1136

”Spa är bra å gör mig gla…”

PS: Hur många lajks på fäjsbokk genererar en sån HÄR bild egentligen?

Haha…

Vi hörs & störs senare gott folk!!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.