Don’t forget…

…att TROTS att det är Fredagen den 13:e hela dagen idag så finns ingen anledning till oro.

Tvärtom.. Den här dagen kan bli precis vad DU vill att den ska bli. För min egen del så vill jag att dagen ska gå så fort som möjligt eftersom vi ska åka till Ö-vik på en miniweekend med smågrabbarna i eftermiddag när Jimpa kommer hem från jobbet. Vi ska bo på Statt till på söndag och äta långa, lata och mysiga hotellfrukostar.

Vi ska bada både i havet (om vädret tillåter) och på paradisbadet. Vi ska bara ha det förbaskat bra och ägna oss åt familjehäng deluxe. Ingen disk, ingen tvätt och inga tider att passa. Att sätta sig vid dukat bord på kvällarna och bara lämna stöket åt någon annan känns ju i det närmaste gudomligt.

Som jag skrev tidigare så har det varit extremt turbulent kring hela familjen (på grund av mig) och det har inträffat saker som närmast går att likna vid blixtar från klar himmel. Men idag, några dagar senare så har jag fått perspektiv på det hela och jag känner mig ganska lugn och tillfreds. Det är inget jag ändå kunnat styra över och det är det som skapat lugnet. Jag kan absolut inte påverka, alltså tänker jag inte ens försöka.

Min vän hade för övrigt ett så kallat ”affirmationskort” framme där det så klokt stod: ”Jag litar på processen” och ja… Jag får lita på det helt enkelt!

Just nu är jag i alla fall ganska trygg i min situation och som vanligt så har jag mycket stöd från de som står mig nära. Tyvärr så är ju en del saker otroligt energikrävande så jag har lindat in mig i min lilla bubbla där jag försöker vila så mycket jag kan. Prioriteringsordningen har blivit kraftigt reducerad och ja, det är så jag behåller mitt lugn.

Men att ens förflutna kunde spöka så mycket och så länge kunde jag för mitt liv inte tro. Inte ens i min vildaste fantasi! Men nu är det som det är. Jag är fortfarande jag och jag vet vem jag är och vad jag står för och går för. Jag kommer ALDRIG att ändra på mitt sätt att vara och jag väljer det som passar MIG bäst för jag kan aldrig ändra på mig på det sätt som tydligen ska passa allt och alla.

Min lojalitet ligger i första hand hos mig själv och efter det hos mina barn och min man. Konstigt? Näe… bara logiskt! Det är så jag både lever och överlever när det krävs.

Vissa saker som hänt har jag kommit över med små mentala ärr som alltid kommer att finnas kvar som en påminnelse, men vissa saker kommer att bli svårare att komma över och även det har jag accepterat. Det är så livet ser ut så jag gillar läget helt enkelt!

Nu längtar jag bara efter lugn och ro…

efter frid och fröjd…

efter positiva energier som gagnar MIG…

efter harmonisk tillvaro med kidsen…

efter tid tillsammans för mig och min man…

IMG_1030

”Ibland måste man ha semester från sin vardag för att inse hur underbar den ändå är”

Och jag hittat ett talande citat på nätet som stämmer så BRA:

someone

Det går att omvandla mörker till styrka. Det tog ett tag, men det gick!

En användbar gåva!

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. tiger

    Att kämpa med det förflutna kan vara så himla svårt och jobbigt. Saker och personer som spökar och som är svåra att hantera. Jag har själv hamnat i en situation som jag önskar jag enbart kunde glädjas åt, men som även väcker så många smärtsamma minnen att det tagit mig hårdare än jag kunde förutse.

    Jag hejar på dig och skickar all kraft och styrka jag kan uppbåda! Och er weekend kommer sannerligen att göra gott! 🙂

    Stor kram till dig!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej T.. Jag vet att du också kämpar på med ditt. Hoppas allt går bra och att du också kommer till en punkt snart där du tillåts känna inre frid och lugn för det är du så värd!

      Det förflutna KAN man ju inte göra mycket åt men ibland när det gör sig påmint när man minst anar det så kan det ibland bli lite jobbigare att tackla… ”NÄR tar det slut liksom…?!”

      Tack för extra kraft och styrka och detsamma önskar jag åt dig såklart <3

      *kram*

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Har en vecka ledigt nu så jag tar gärna en dejt 🙂 Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Hoppas ni fick bada i hav och bassäng, samt att er helg, blev precis så där bra som du hade tänkt//Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Det var så himla skönt att komma bort ett tag å vi hade det huuur bra som helst.. Fast JAG… badade INTE (som vanligt) haha… 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.