Det funkar!!

…för mig i alla fall 🙂

Nu har jag inte tvättat mitt hår med schampo sedan i Maj månad och mitt hår mår hur bra som helst. Det växer som tusan, jag tappar nästan inget hår och jag har inte diffus klåda (som man kan få om man är smått känslig för kemikalier).

Kort sagt: Det bästa jag gjort i hårväg på länge. Jag blev rätt så inspirerad av alla ”före och efter bilder” som går att hitta på nätet.

Numera har jag sällan dåliga hårdagar och jag har till och med en och annan kollega som börjat testa metoden och jag hoppas att fler kommer att upptäcka hur bra det är. Både för en själv, men även ur ett miljö och hälsoperspektiv så är ju det här en oslagbar grej!

Att badrummet dessutom sanerats på x antal kemikaliebomber är ju även det en stor fördel! Billigt är det ju också och man kan säkert göra roligare saker för pengarna än att köpa svindyra hårprodukter som i slutändan inte ger så mycket annat än ett kemikalieskadat hår.

Jag ska försöka komma ihåg att göra en ”hårbild” en gång i månaden för att få se ett mer konkret resultat. Bloggen är ju lite av en dagbok, så varför inte en ny kategori? ”Balsammetoden” helt enkelt 😀

IMG_1673

Slutet av Juli!

Mycket sköljning med citron och äppelcidervinäger plus hårinpackning från Bodyshop!

Det finns ju en uppsjö av hemsidor som berör ämnet men den här och den här sidan gillar jag! Framförallt så låter väl tanken om ”ett grönare liv” ganska tilltalande?! Don´t you think? 😉

INGE SKIT på hud och i hår!

Try it… you´ll like it!

Och det enda som känns trist är att jag inte börjat med det här tidigare.

Lycka till om du testar och dela gärna med dig om du har ett tips eller två.

Hörs & störs!!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Inger

    Jag är nyfiken på vad du använder istället för schampo? Använder du balsam och vad för nån isf eller sköljer du bara håret?
    Kram ♡

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Just nu använder jag detta som tvättbalsam: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/harbalsam-400-ml

      Jag fuktar håret, masserar in detta balsam och masserar igenom hela hårbotten i någon minut så man liksom tvättar håret på ”mekanisk” väg och allt smuts i håret löses upp och sköljs bort tillsammans med balsamet.

      Just nu, efter alla havsbad så tar jag lite inpackning då och då i topparna eftersom de är lite slitna. Köpte hårinpackning på bodyshop igår (den är godkänd för balsammetoden) och luktar UNDERBART!

      Blir du sugen på att testa? 🙂 Kram på dig Inger, hoppas vi kan ses nån dag snart!!

  2. Anna

    OMG!!! Nu har jag rullat förbi typ 100 sidor av SKIT!
    Hade för mig att du hade en dotter och ville se om jag hittade nått om henne.
    Vilken KASS mamma du måste vara då du har 100 ego bilder på dig och ditt satans hår. tom leksaker och döcker har större utrymme i ditt liv än din dotter! Skaffa aldrig fer barn!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      *skrattar högt* Vad trist att Du (nästan mitt i natten?!) har känt Dig tvungen att rulla Dig igenom sida efter sida i min skitblogg!

      Jag hoppas verkligen att ingen tvingat Dig till det? 😉 Och jag har inte för avsikt att skaffa fler barn. Tre stycken var fullt tillräckligt. Och vill Du läsa om min dotter så har hon en egen blogg, samt ask, instagram och tusen andra sociala medier. I MIN blogg skriver jag gärna om MITT hår och annat som jag känner för att skriva om. Det är helt upp till var och en att läsa vad jag skriver.

      Och Du.. Inte för att vara taskig, men Du vet väl att förkortningen OMG betyder ”Omgående” vilket i sin tur betyder omedelbart. Dagens lilla allmänbildning.. Helt gratis från mig till Dig! Och har Du själv en blogg så läser jag den gärna. Länka så jag kan hitta den.. Det vore kul!

      Du verkar vara en intressant människa! Kram på Dig Anna och tack för kommentaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.