Kallsvettigt!

Jag vet inte om det bara är för att jag är ”hyper-super-Omodern” eller för att det är så enkelt att jag INTE har facebook som jag reagerar som jag gör… men ikväll blev jag nästan kallsvettig. Jag har ju som bekant INTE facebook… (och har aldrig haft) men nästan alla jag känner HAR facebook… och ibland så hamnar jag i diskussioner som brukar sluta med att jag ber någon fejsbookare att ”kolla den-eller-dens vänlista” (smygnyfiken som jag är) Haha…

Ikväll gjorde jag just det ”misstaget”. För döm om min förvåning när jag ser att i princip de flesta jag känner som varje gång vi ses ägnar sig åt att prata SÅ mycket SKIT och BULLSHIT om allt, alla och varandra ÄNDÅ har varandra som ”vänner” på fejsbook… Till och med folk som faktiskt jobbar väldigt nära varandra och är vänner på FB, men som IRL snackar så mycket skit och elakheter om varandra så att tapeterna krullar sig.. Det är snudd på läskigt alltså! (jag nästan ångrar att jag kollade… för vad säger de om MIG…?! Dessa B-shit männschor?!)

Åh.. det får mig att undra.. vad betyder det egentligen? Hur kommer det sig att alla dessa människor ens VILL ha varandra som ”vänner” på FB när de uppenbarligen inte ens gillar varandra? Shit… vad läskigt egentligen… Eller så upplever jag det bara så eftersom jag själv inte har facebook… Och så fattar jag såklart att de snackar MASSOR med skit om mig med, i tron om att jag förmodligen aldrig, aldrig får veta eftersom jag inte har facebook haha.. shit vad lurad jag känner mig!! (Joo.. nog är jag säkert naiv..)

Men det kanske är helt normalt att ha folk som vänner och ändå inte vara vänner… fast på riktigt alltså.? Vad vet jag? Jag vet i alla fall att de jag känner IRL som knappt ägnar sig åt FB också har den största integriteten och låter aldrig FB vara centralt i deras liv. Sådant imponeras jag av faktiskt.. 😀

Det finns mycket som är kusligt på fejjan.. Jag har till och med sett äkta par som ligger runt och är otrogna med diverse FB bekantingar, men som de senare påstår att de ”inte ens gillar” när den andre äkta hälften ifrågasätter bekantskapen. *svettigt och nervöst* vojvoj..

Är det så? Behöver man inte ens ”vara polare irl” med FB-vänner? Och varför vill man i så fall skylta med att man är ”vän” när man egentligen avskyr varandra, fast i verkligheten?

Jag fattar inte…

Jag fattar verkligen inte…

 

Eller är jag bara naiv…? Själv älskar jag alla mina vänner som jag har i verkligheten… Eller IRL som det heter.

Brr… jag kommer nog aldrig att skaffa facebook. Ikväll blev det skrämmande uppenbart och det stärker min övertygelse om att FB inte är något för mig.  Speciellt när jag ser vem och vilka som ”är vän” på fejjan fast de egentligen avskyr varandra… ELLER ligger med varandras karlar!

Fyyy fasn… lite läskigt / vidrigt / konstigt / sjukt är det allt!!

Nae.. jag väntar tills jag är typ sexti kanske innan jag skaffar fejsbook konto så hinner folk kanske lugna sig lite 😀 Och så kanske det hinner bli lite mer utsållat och ärligt fram tills dess. Typ..? Haha..

Det vore skoj…

Och intressant!!

😀

rotten

Typ..?! 😀

6 kommentarer

  1. Inger

    Det finns väldigt många vars mål är att ha så många fb-vänner som möjligt och lägger till en bara man sagt hej till varann. Många glömmer även bort att världen fb inte är riktiga världen.
    Du kanske borde skaffa fb BARA FÖR att kunna ”bli vän” med alla hatare 😉 kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha.. jaa… fast NÄE… det skulle nog vara förödande för mig.

      Det är lite läskigt, för det finns många som jag ”used to know” och umgicks med då och då… Idag hälsar vi knappt på varandra hahaha… ”vänskapen” rann ut i sanden eftersom Jag helt enkelt glömdes bort eftersom jag inte ”finns” på facebook.
      Men å andra sidan så har jag världens mest fantastiska friends IRL och konstig som jag är så smäller det högre.

      I min värld iaf 😀 Kram

  2. vevve

    Hej helena det verkar som det är du och jag mot världen när det gäller fb har aldrig förstått det där
    ha en riktigt fin jul och hälsa familjen

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Vevve!! Åh vad kul att se ditt namn plinga in så här i bloggen! 🙂
      Jag tänkte på dig alldeles nyligt faktiskt! Hoppas vi kan ses nåt framöver och surra (om allt som INTE händer på fb, utan i VÅRA liv) haha…

      Hoppas ni har det toppen å att du inte har för mycket att göra nu… Hälsa familjen du me och God jul så se vi nästa år tycker jag! Kram på dig

  3. Anders

    Tillhör en dem som vågar vägra Facebook, men inte för att jag är anti-social, utan av integritetsskäl.

    Det är många som är rädda för NSA, FRA och andra underrättelsetjänster. Samtidigt fläker man ut sina liv på Facebook till allmän beskådan utan någon som helst tanke på vilka konsekvenser det kan få.

    Sociala medier gör inte miljardvinster för att de bryr sig om människors integritet, utan för att de INTE gör det. Och det är intressant att så många struntar i det bara för få synas på nätet…

    Är man inte mörkrädd sedan innan så blir man det när man läst skriften ”Storebror på Facebook”:
    http://www.dnv.se/storebror-pa-facebook-integritet-och-risker-med-sociala-medier/

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Anders… Du levererar som vanligt intressanta och helt relevanta inlägg 🙂

      Ja, nog finns det ganska många aspekter på det här med sociala medier.. En sak som jag och en kompis diskuterade igår är att de som går helt upp i allt som händer på fejjan kanske blir ruskigt ensam då det verkligen gäller.

      Att ”lajka” saker på facebook kan ju knappast jämföras med verklig vänskap irl där det handlar om att vara närvarande, fast ”på riktigt”

      Sedan att alla på FB blir övervakade och granskade bakom kulisserna är ju bara det en otäck tanke!

      Två saker har skrämt mig under de senaste fem åren och det första var svininfluensavaccinet och det andra är facebook… brr..

      Hoppas du får en toppenjul Anders.. Vi hörs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.