Kan julen bara gå över snart?

Jaa… *suck* så känner jag just nu.

Förra året så var det bara jag och Jimpa hemma över julen och vi hade en hel vecka ledigt tillsammans på hemmaplan. Hur mysigt som helst… Nu är det mest stök å bök och tjat och gnat och det enda ljuset i min tunnel är väl att jag lyckades få upp alla garderober och hyllor till idag. Det tillfälliga kaoset är bortstädat och på ytan ser det helt okej ut.

Men… jag är så himla trött på julen innan den ens har börjat. Ändå har jag aktat mig för stan, stormarknader och andra stressframkallande miljöer. Jag har också undvikit kommersiell radio och tv har jag inte tittat på evigheter.

Så varför är jag så trött på julen? Jaa.. kanske för att den bara känns ytlig och kommersiell numera. Glansen är inte lika blank och välputsad som när jag var barn och nu ser jag mest fram emot att få äta julmat… Allt annat kan jag vara utan faktiskt! Men… jag har inte varit en elak glädjedödande mamma till mina stackars barn, utan jag håller masken inför kidsen och idag när det var dags att klä granen fick jag helt enkelt ringa in en vän som kom och styrde upp julgranspyntandet med de förväntansfulla kidsen här hemma. Så nu ligger klapparna under granen och julen kan härmed börja. Vi blir nio pers vid julmiddagen imorgon. Alldeles lagom.

Den sista ansträngningen till jul från min sida blir att fixa min hemmasnickrande rödbetssallad plus att jag ska (försöka) klä mig fint… Kanske blir det till och med klänning (say what…?!)

Men sedan får det fasn vara nog! Ut med julen och in med.. ööhh.. jaa.. nåt annat!

Och nu ska jag fortsätta mysa med Christopher Silfverbielke i min favoritmöbel sängen, i mitt favoritrum sovrummet 😀

IMG_2233

(Lisa, ser Du rottingelefanten?!)

😉

Godnatt och sov gott allihopa!

10 kommentarer

  1. God Jul!

    Jag blir så arg och ledsen!
    Förra året lämnar du bort dina barn på självaste julafton och i år måste du kalla in en vän för att barnen ska få ha en klädd gran? Att du inte skäms att skriva ut sånt här! Förstår inte hur någon människa kan vara så dum och sätta sitt eget behov före barnens på julafton! Julen är barnens högtid!
    Har aldrig läst något så korkat och egoistiskt!
    Jag hoppas av hela mitt hjärta att du släpper dig själv ett tag och fokuserar på dina barn idag! God jul!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      ”Arg och ledsen”…?!
      Det må jag då säga..
      Själv är jag bara glad över att vi ordnade en toppenjul för barnen förra året. Jag var sjuk före jul och sov bort större delen av dygnet vilket innebar att jag inte orkade ett enda dugg!
      Vi valde då att hoppa på ett plan en vecka före jul och sticka till värmen på kanarieöarna vilket var en perfekt julklapp för hela familjen.

      När vi landade i Sverige igen två dagar före jul så kunde vi dessutom ordna så att barnen fick fira julen med sin farmor och farfar i Norrbotten med både snö, julklappar OCH jultomte!! Vi körde sammanlagt över hundra mil på en vecka bara för att ordna en perfekt jul för barnen så din reaktion är ju bara .. märklig!!

      Jag är ingen stor beundrare av julen så är det bara… MEN… eftersom jag ALLTID sätter barnen främst så ser jag alltid till att de får en toppenjul oavsett var vi befinner oss.

      Och att jag har en god vän som kommer och hjälper mina barn med att klä granen är väl skitbra eftersom jag hade lite annat att göra?

      Snacka om att lägga fokus på helt fel saker… rikta din ilska mot föräldrar som redan nu har supit så hårt att de inte bryr sig om varken julklappar eller julmat!

      God jul på dig själv du bittra, stackars männscha!!

      • Ida

        Eftersom du har en öppen blogg måste du ju även räkna med att folk får komma med sina åsikter?
        Det barn behöver är närvarande föräldrar. Föräldrar som skapar minnen dom kommer ha kvar! BRA minnen. Inte att mamma och pappa inte ville klä granen med dom eller ännu värre, lämna bort dom på självaste julafton. Då spelar det ingen roll hur många mil man kört! Och säg inte att DET var för barnens skull. Jag köper det inte iallafall.

        • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

          Självklart får folk ha precis vilka åsikter de vill!

          Jag blir bara så förvånad… dels över att man bemödar sig att lämna kommentarer av den här typen och dels för att det verkar vara ett problem för ANDRA hur vi väljer att fira våra jular? Tillåt mig småle.. 😉
          Men i min värld så är det inget annat än i-landsproblem. Men vad vet jag? Kanske är FB och instagram födena alltför trista under dessa stillsamma juldagar så att man måste, med ljus och lykta leta rätt på en sådan ”dålig” mamma som gör (i andras ögon) HELT fel val så här i juletider?!
          Haha… Och tack för ”omtanken” av mina stackars barn… men jag kan försäkra Dig om att jag och min man är mycke, mycket, MYCKET närvarande föräldrar och vi skapar massor av härliga familjeminnen tillsammans. Året runt faktiskt! Det går ingen nöd på någon av oss.

          Å vet du… Du får ”köpa” precis vad du vill… JAG köper däremot inte att man nedlåter sig till att gnälla på fullkomliga trivialiteter! Men jag får väl motvilligt tacka dig för din kommentar.. Den var… intressant 😀

  2. Birgitta

    Lägg ingen energi på att besvara bittra och negativa blogginlägg Helena.
    Du är klok nog för att veta vem du är och vad du ger din familj. Heja dig!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Du har rätt Birgitta!! Det var å uppenbart ett ”provokationsinlägg” som jag inte borde ha nappat på… Tack för dina ord och god jul på dig 🙂 Kram

  3. Lisa

    Hoppas att julen varit bra! 🙂

    Och jag tycker inte att du behöver försvara dina val till en person som inte vågar skriva ut sitt namn. Det är så jävla lätt att slänga iväg elaka kommentarer när man sitter skyddad bakom en skärm och dessutom har mage att vars anonym. Fega människa, skäms på dig! Men det speglar väl stora delar av vårt samhälle idag. Tyvärr…

    Nåja, vi ses till veckan. Till dess må så gott och låt inte energitjuvarna komma åt dig!

    Kram från Lisa

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Lisa.. Du har så rätt!
      Jag borde inte låta mig provoceras av anonyma puckon.
      Det där säger väl mest om H*n liksom… *suck*

      Julafton var så mysig och alla är belåtna! 😀 Idag är vi alla hemma och bara myser..
      Vi ses till veckan. Hälsa familjen och hoppas att ni också haft det bra i jul! Kram

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Uppenbarligen har inte heller dom som nu lämnat dessa ”upprörda” kommentarer, följt med i din blogg, och vet inte heller vilket arbete och vilken tid du lagt ut på dina barn. Jag tror inte en enda sekund på att era barn kommer att få framtida men, av deras julaftnar…haha, finns inte. Men som Lisa skriver, det är så lätt att vräka ur sig dumma saker, kanske för att man själv inte mår så bra, och gärna vill att andra ska sänkas också….ja jag vet inte, men hade man inget bättre för sig, en julaftons morgon, än att skriva något sånt där, så är jag böjd att tro det. Jag vet, att ni hade en fin jul, och nu är den gjord, för denna gången. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Maria!
      Det känns lite futtigt att dessa människor riktar fokus mot något som inte ens är relevant för DEM? Och att de på något sätt ser problem som inte ens är problem.. varken för oss eller dem.
      Jag tror i alla fall på att det är jättebra att det finns olika infallsvinklar på hur människor i allmänhet väljer att fira sina jular..
      Och det här med att sitta på nätet och vräka ur sig vad som helst är ju mer regel än undantag idag. LIte sorgligt är det allt men jag får för mig att det säger mer om deras otillräcklighet än om min duglighet!

      Alldeles nyss reagerade däremot JAG på detta:

      http://www.vk.se/1353295/spottade-snusen-pa-polis

      Där har ingen skrivit något om hur HEMSKT det var att kvinnan som var väldigt berusad hade med sig ett barn… Fokuset var tydligen på att hon spottat snus på en polis. DET var det ”viktiga” i nyheten… Pinsamt är ordet! Och inte en enda kommentar som ifrågasätter vad detta är för en förälder?? Sjukt… samtidigt som själva ”nyheten” var väldigt konstigt rapporterad!! *slår mig för pannan*

      Så jaa.. det här med att jag personligen inte var med mina barn när de klädde granen och därmed kvalar in som en kass morsa… mjoo.. det blir nog mest skrattretande haha..

      Kram på dig Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.