Från tö till snö..

Från att ha lämnat ett slaskgrått Umeå till att komma till ett vitt Gällivare med enorma mängder snö överallt, var som balsam för själen.. Jo!! *nickar* Det VAR det faktiskt!

Jag har i vanlig ordning levt pensionärsliv i några dagar med allt vad det innebär och jag har sovit massor, ätit god mat, gått hundpromenader med roliga hundar och jag har samtalat om viktigt och oviktigt med mormor och morfar!

Och… Jag har till och med hunnit med en krogsväng och ett party inne i skogen inatt där bland annat en stackars taxi körde fast i snön både en och två gånger *skrattar* Det var faktiskt längesedan jag hade så roligt och trots att det inte blev många timmars sömn så var det helt klart värt det. En improviserad partykväll med tillhörande ”äftärsväng” (som alltid i Gällivare) med min fantastiska partypartner och ett gäng trevliga killar som både kunde sjunga och spela gitarr… Det kunde liksom inte gå fel och vi konstaterade att det var precis vad vi behövde! Snart är det ju dags för vardagen och verkligheten igen så det är bara att boosta sig på alla sätt som går så att vi orkar hålla ut tills våren kommer på riktigt!

Tyvärr så blev det inga partybilder, men så här i efterhand kan vi konstatera att det nog var lika bra 😀 Bjuder på några bilder från skogen dagtid istället!

pollyera 038

heart

pollyera 042

Två vildingar i skogen..

Och så ska jag komma ihåg att ge Er det bästa boktipset på länge: ”KUM” skriven av Henrik Tord. En jättespännande, men väldigt obehaglig bok som handlar om ”paradisets” baksida. Om barn och människohandel i Sydostasien. Om barn som bara kan försvinna utan att någon ens frågar efter dem eller var de tagit vägen och hur vissa andra barn försvinner och hur mycket resurser som sätts in och hela världen blir delaktig. Är vissa barn värda mer än andra?

Varför finns det dem som anser sig äga rätten att använda människor som handelsvaror och som förbrukar dem som om de vore engångshandskar? Varför blir somliga människor fullkomligt vidriga bara för att de har massor med pengar? Hur kan man leva med sig själv efter att ha använt barn som sexslavar?

En bok som bara måste läsas!

Spännande, obehaglig och mycket läsvärd!

pollyera 009

En bok jag kommer att minnas länge..

Och… Så till något positivt: Jag vill påminna om att andra delen i serien ”den som får finnas” sänds ikväll. Serien som handlar om ungdomar med Aspergers syndrom! Så kolla på tvåan ikväll kl 20.00

SE den för tusan och  jag lovar att Du inte kommer att bli besviken. Öppna upp dina ögon och öron för annorlunda människor och DITT liv kommer att bli mycket mer spännande och intressant! Jag lovar 😉

Slopa skit som har med dokusåpakändisar och annan dynga att göra och kolla på ett program som faktiskt är viktigt för en gångs skull.. Dagens bästa tips till DIG *pekar på*

Annars har jag inte annat att förtälja än att sportlovet börjar imorrn och det ska vi fira genom att åka hem till pappan och odla MEGAMYS i soffan:

pollyera 001

”Många-kuddar-å-täcken-skareva!”

Ha en skön söndag allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.