Det börjar likna nåt..

..i mitt hörn av världen kan jag säga! Denna vecka har varit så extremt produktiv på alla plan och saker går hur bra som helst.

Jag hade ju som bekant ett par dagar och nätter HELT ensam i början på veckan som jag spenderade helt utan min familj och mina batterier laddade upp så till den milda grad, så resten av veckan bara flög förbi och jag fick gjort precis ALLT viktigt som skulle göras! Otroligt tillfredsställande måste jag säga.

Nu sitter jag med en helt ny vän framför mig och ta mig tusan om det inte blev kärlek vid första ögonkastet.. Får jag presentera lilla Mr Toshiba:

IMG_3362

En NY liten dator har flyttat in och denna verkar trivas hos oss till skillnad från HPn som var helt omöjlig att handskas med. Till och med för flera olika datakunniga männschor! *suck*

Välkommen till familjen lilla dator, hoppas Du ska trivas 🙂

Och så har det hänt grejjer på balkongen minsann! Växterna där ute (mestadels tomater och ruccola) växer så det knakar trots halvrisigt väder och en tomat har till och med börjat bli RÖD och bara lyser i allt det gröna… Jag pratar en stund med tomatplantan varje dag och vi är överrens om det mesta skulle jag vilja påstå! (Den har i alla fall aldrig sagt emot mig hittills haha…)

IMG_3366

Balkongodlade tomater!!

*mums*

Hmm.. Det gröna är ett ganska genomgående tema i min tillvaro (som vanligt) och i veckan har jag även gjort nya naglar eftersom de var i stort behov av en quickfix! Vilken färg blev de måntro…?! Joo…

IMG_3375

Gröna naglar såklart!

Och… så en ny grej till Viggos rum! Naturligtvis en… GRÖN matta 😀 En söt orm istället för spidermanmattan!

IMG_3369

Roligaste ormmattan!

(Designad av en kvinnlig Umebo (Nancy Bladfält!) har jag fått veta!

🙂

MIn mamma har varit här och lagat musslor till mig i Tisdags. Så otroligt gott. Det får bli musslor oftare hos oss tror jag. Visste Ni förresten att musslor är något av de mest klimateffektiva och miljövänligaste man kan äta? DET tyckte jag va coolt i alla fall *thumbs up*

IMG_3356

”Clams! Taste better than they look”

😀

IMG_3367

Ja, det var en liten veckosummering som blev ett första inlägg med nya datorn.. Och tjaa.. Jag är helnöjd och för att avsluta med ett litet boktips så kan jag upplysa om att jag läser Varg Gyllanders fjärde bok ”Ingen jord den andra lik” och jag tycker den är rätt okej även om jag tycker att hans tredje ”Det som vilar på botten” var den bästa hittills.

Nya boktips emottages gärna förresten! Jag är inne i ett riktigt stim och plöjer ovanligt många böcker varje vecka! Läsningen rensar stora delar av min hårddisk varje kväll och jag får nästan lite abstinens när jag inte har en god bok till hands.

Jaa.. det var en liten del av mitt fartfyllda liv. Det har såklart hänt andra hisnande, roliga, spännande, tråkiga, roliga, mysiga, irriterande, galna, jobbiga, underbara och alldeles vanliga saker i det vi kallar vardagen. Men, det är tyvärr inget som lämpar sig för bloggen så Ni får mest hålla till godo med de ”normalaste” sakerna som jag gärna delar med Er som läser 😀

Ha en suverän helg!!

*kram till alla som behöver*

2 kommentarer

  1. Anders

    Vad kul att livet verkar flyta på för dig just nu!

    Inget är så gott som egenodlade grönsaker skördade precis när de är som godast. Så lång odlingssäsong tillönskas!

    Några nya bra boktips har jag tyvärr inte då jag har blivit så gammal och trött att jag oftast somnar efter en stunds läsning 🙂 Några favoritförfattare är dock Dan Brown, David Eberhard, Ann Heberlein, Liza Marklund och Simon Singh. Den sistnämnda författaren är passar dock bäst till naturvetarnördar 😉 (Utom första halvan av ”Kodboken” som kan läsas av alla som är nyfikna på chiffer.) Hans bok ”Räkna med Simpsons!” har jag dock inte läst ännu, men kanske vara ngt för de som gillar Simpsons?

    Om du snabbt behöver stilla eventuell läsabstinens och inte redan har läst Maciej Zarembas artikelserie ”Först kränkt vinner” så finns den här: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/forst-krankt-vinner/

    Ha en grön och skön sommar!

    PS: Lycka till med Mr. Toshiba.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Anders! 🙂 Vad kul att Du tittat in och skrivit ett inlägg! Hörde ryktas om en gemensam bekant som fått en liten pratstund med Dig.. Världen är liten emellanåt.

      Såg på Maxi igår en stor skylt med Liza Marklunds senaste bok om Annika Bengtzon.. Den ska jag genast ställa mig i kö på. Bibliotek är väl det underbaraste vi har inom kommunala verksamheter 😀

      Simpssons aktar jag mig för.. Tycker de gula figurerna är lite läskiga *skrattar högt* och den artikelserien verkar väldigt intressant och är ju ganska aktuell.. Den ska läsas vid nästa långsittning vid datorn!

      Hoppas Du också får en skön sommar!! Kram på Dig

      PS: Datorn är HELT suverän och den gör precis som JAG vill… HELA tiden! Fantastiskt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.