För mycket ibland..

Ibland händer det bara FÖR mycket på en och samma gång. Och det spelar ingen roll om det är bra eller dåliga ”saker” som händer. Man hinner ju liksom inte med oavsett!

Det blev så tydligt förra veckan när tiden inte riktigt räckte till och det mesta körde ihop sig. Personligen så tycker jag att jag har mina prioriteringar på rätt ställe och att jag lägger tid och engagemang där det behövs.

Jag är ganska laidback numera och tänker att familjen och jag själv är prio ett. Hemmet och de närmsta vännerna är prio två. Jobbet blir en naturlig prio tre och det mesta funkar bra när almanackan hemma är synkad med både vuxna och barn.

Ändå känner jag att jag måste banta ner tillvaron ytterligare lite till. Vi står inför hösten nu och årstidsväxlingen påverkar oss människor mer än vad vi tror så det gäller att ha fokus på rätt saker.

Hur behåller man sin energi när man står inför trotsåldrar, skolstarter, dignande tvättkorgar och ett ständigt brus i bakgrunden?! När tiden tycks rinna ovanligt snabbt i timglaset?

Ja, inte är det lätt men jag tror mig ha hittat en ganska bra strategi! Jag bestämmer mig för vissa personliga regler och så försöker jag att hålla på dem så gott jag kan, med undantag för vissa ”slarvfel” som händer då och då.. De flesta kör traditionellt med nyårslöften, men för min egen del är det på höstkanten mina egna ”nystarter” funkar som bäst har jag märkt! Hösten 2015 skall för mig handla om detta:

 

  1. I säng före kl 22! (med undantag helgerna!)
  2. Hålla käket säkert! (inte för mycket gluten & laktos)
  3. Stå upp för mig själv ÄNNU mer och inte vända andra kinden till hundra gånger! (man har ju faktiskt bara två kinder)
  4. Cykla oftare än köra bil! (den funkar nästan jämt)
  5. Göra morgon och kvällsrutinerna ÄNNU bättre (de är bra redan nu, men de kan bli nästintill perfekta. Bra logistik är A och O)
  6. Prioritera tid med minstingen på tu man hand! (han behöver oss mer än vanligt just nu)
  7. Säga Nej till oviktiga människor som surrar likt flugor i min privata sfär (säga NEJ så de förstår)
  8. Bli bättre på att be om hjälp (jag märker ju att det funkar de få gånger man ber om det.. Vissa människor är fantastiska)
  9. Dra ner på onlinetid från ca en timme per dygn till ca 45 minuter (en kvart OFFLINE varje dag blir nästan 2 extra timmar i veckan att göra bättre saker av)
  10. Bli bättre på att planera min fritid och struktrera så att det räcker till alla i familjen. Lika mycket! (jag är nästan där)
  11. Röja iväg en stor del av alla fysiska prylar / plagg /saker hemmavid (jag kommer att försöka att få bort var femte plagg/pryl. Det borde vara överkomligt)
  12. Bli bättre på att komma ihåg att lämna tillbaks biblioteksböcker (fasn, den ÄR svår.. det är alltid nån bok som gömmer sig i smyg här hemma)
  13. Prioritera egentid med BARA mig (den blir svårast, men det ska gå)
  14. Ytterligare en yogatimme varje vecka (borde vara enkelt med tanke på punkt 8)
  15. Vara ute mer!
  16. Inte låta det förflutna påverka mig längre (close the box now)
  17. Följa mina egna listor, såsom denna tex 🙂

 

Ja, vad tycker Ni? Jag känner mig full av tillförsikt och jag vet att det här kommer att bli en bra höst. Jag tror stenhårt på att det är de små förändringarna som ger de största resultaten i slutändan så jag kör på det här helt enkelt!

Vi lever ju ett ganska inrutat liv på grund av att vi, både barn och vuxna mår som bäst av det. En del kanske upplever oss som både konstiga och tråkiga och ärligt talat så brydde jag mig rätt mycket om det förut. Fast numera är jag snarare glad och stolt över hur bra det mesta fungerar hemma hos oss och jag tror att det handlar om hur jag tänker angående mina prioriteringar.

Jag har inte alltid varit så bra på det här med ”rätt” prioriteringar, men numera kan man väl ändå säga att det blir ganska bra för det mesta!

Än så länge känner jag mig nöjd och jag hoppas att det får fortsätta vara så! Hösten 2015:

Here I come!

 

🙂

IMG_4155

Dessa två individer behöver aldrig fundera över sina prioriteringar haha…

ibland är jag smått avis på bägge!

😀

Vi ses & hörs!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.