Känn lugnet..

..för det finns där någonstans!

Ibland måste man aktivt leta rätt på det lilla lugnet som finns och hålla i det hårt så att det räcker åt alla. Man måste liksom SÖKA efter lugn och ro och det blir särskilt påtagligt när man har en hektisk tillvaro. Då kan det vara svårare att hitta lugnet. Men fortsätt att leta.. För det FINNS där. Bara du vet var du ska leta..

Energin ska räcka till så mycket: En själv, familjen, vännerna och jobbet så nog måste man hushålla ordentligt med energin och med det där lugnet som man så väl behöver!

Numera jobbar jag bara dagtid och är alltid ledig på helgerna. Det är toppen och det funkar så bra med barnen och deras tider också, så nu är vi inte så beroende av andra så som det har varit förr då jag jobbade dagar, kvällar, helger och nätter! FY fasiken… nu när jag har världens bästa jobb med helt perfekta tider så fattar jag inte hur jag egentligen orkade ränna runt så som jag gjort tidigare.

Innan jag fick lille B till exempel så var det inte helt ovanligt att jag jobbade sextio timmar i veckan. Helt galet egentligen men, nu.. några år senare och med lite andra perspektiv så inser jag ju att jag har ett betydligt mer ”normalt” liv nu för tiden!

Dessutom så har jag gjort ett flertal andra åtgärder för att behålla kraft och energi. En del åtgärder har förargat somliga och gjort andra ledsna men jag ångrar ingenting och jag har MYCKET klart för mig vad som är viktigast i mitt liv och var jag ska lägga min tid och mitt engagemang.

Det finns ett fåtal hjältar och hjältinnor i min privata tillvaro som under de senaste galna åren varit både stabila och lojala och som verkligen visat vad verklig vänskap är. Jag vet att det finns väldigt få människor som besitter den typen av lojalitet och jag uppskattar de här fantastiska människorna så otroligt mycket.

Sedan finns det ju också dem som passivt stått bredvid och tittat på när jag har mått som sämst i livet och som aldrig ens bemödat sig att försöka sträcka ut en hand när jag just så pass haft näsan ovanför vattenytan. Inte ens ett ”Hur mår du” har jag hört från somliga.. Fast de vetat vad som pågått i mitt liv. Dessa människor har jag inte så mycket till övers för numera och jag orkar inte bemöda mig ett enda dugg. I varken stort eller smått.

Alla människor har ju sina problem, både stora och små och alla har vi olika förmågor att bära trubbel och problem. Ibland får vi hjälp att bära bördorna och då kan det ju vara bra att minnas vem som hjälpt en och varför!

Det roliga är att det finns dem som fortfarande gång på gång hör av sig just till MIG när det gäller ”jag behöver hjälp” trots att de vid det här laget borde fattta att jag stängt min dörr! Jag själv är lite dålig på att be om hjälp, men när jag väl gör det så är det för att jag har slut på mina egna alternativ.

Ja huvvaligen vad man gått på nitar i sitt liv vad gäller en hel del saker, men från dagens perspektiv så ser jag ju att varje motgång hjälpt mig att bli en bättre version av mig själv och det kan ju aldrig vara fel? När jag var yngre så lade jag så mycket tid och tankeverksamhet på att bry mig om vad andra tyckte om mig och jag var jämt ledsen och arg över allt som gick fel i livet. Jag hade inte heller samma förmåga att se vad JAG hade kunnat göra annorlunda.

Idag försöker jag att tänka precis tvärtom och oftast så lyckas jag bra! Jag tror att det kan bero på all jobbiga saker som jag betat av eftersom.

Och jag har också fått med mig en slags måttstock på vad jag behöver i mitt liv. Det vill säga, vad som förväntas vara viktigt… För MIG.. och MITT liv… Där JAG är huvudperson (det tål att upprepas)

Jag har lärt mig att sortera och sålla bort ALLT som det inte finns utrymme för i mitt liv och min tillvaro. Det har hjälpt mig att överleva och just i detta nu så sitter jag med den härliga känslan av att ha det riktigt bra.

Jag har kraft och energi nog för att hålla i alla mina tankeballonger samtidigt UTAN att svepas med och flyga iväg med dem (sorry om det blir flummigt) och jag har kraft och energi nog för att hålla mig kvar på jorden och vara exakt den jag är just i detta NU!

 

Och till Er som finns i mitt liv:

Tack för att Ni finns. Ni är värda allt det bästa och lite till!

🙂

heart

Och vad gäller tankeballongerna så ska jag berätta mer om dem en annan gång.

Det var längesedan jag delade med mig av något sådant här, men jag tyckte att just idag så behövde jag berätta om vad JAG känner och varför. Tack för att just DU läser!

IMG_4893

Häng runt i naturen, skaffa lite läkande krafter och ny energi… och… Ta en selfie!!

U feel better right away!

4 kommentarer

  1. Maja

    Ser att Lennart Holmlund nu är polisanmäld o att Björklöven tagit avstånd från hans uttalanden kring avföring efter människor. Hmmm mot bakgrund av att jag blev avstängd med hänvisning till VK`s regelsystem ställer jag nu frågan;

    Blir Holmlunds blogg nedstängd nu?

    Om inte, så är tidningens regler något som inte gäller alla http://www.vk.se/1506438/att-ta-ansvar-for-orden

    Nu ska jag göra eblugt ditt råd gå ut i solen!!
    Kram Maja!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Maria!
      Jag har sett det susa förbi mitt öga att han gjort bort sig ”mer än vanligt” denna gång och jag är övertygad om att vk kommer att stänga ner även hans blogg.. Eller kanske tycker de inte att det behövs då han inte skrivit om bajset på själva bloggen?! Haha.. konstigt är det då i alla fall.

      De kan ju inte göra skillnad på folk och folk tänker jag? 😀 Jag (och fler med mig) står fortfarande frågande till varför din blogg överhuvudtaget stängdes ner.

      Kram på dig Maria!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag känner definitivt ett inre lugn…har jag gjort länge länge, inga bekymmer om morgondagen, utan jag tar det som det kommer, det klarar man sig bäst på. Men det kan säkert ta sin tid att komma underfund med det och att lära sig att prioritera, välja rätt vägar, och att lyssna på sig själv. Jag tror absolut att du har kommit en lång bit på väg. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det är något jag verkligen förknippar med dig Maria… Ditt inre lugn! Jag hoppas att vi kan ses snart igen så att det får smitta av sig lite mer på mig haha..

      Att prioritera rätt är inte alltid så enkelt, men ju äldre man blir desto lättare BORDE det ju bli 🙂

      Dejt i veckan hoppas jag? Ässämässar dig! KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.