Inte ens sova..

…kan man ju när tankarna snurrar så att man till slut inte vet vad som är upp och ner i sängen och det är lika bra att kliva upp. Jag har inte haft problem med att sova på många år och jag sover både mycket och bra men inatt blev det bara otäckt att försöka sova..

Jag har under de senaste åren varit med om helt galna saker som inte går att riktigt sätta på pränt ännu, men som varit helt avgörande för hur jag numera väljer att leva mitt liv. Jag har kommit ganska långt och mår inte längre lika dåligt över saker som jag varit med om.

Jag har lämnat mycket av det som var då bakom mig och det som ändå finns kvar som små vassa tankefragment har jag lärt mig att leva med och försöker varje dag trots allt acceptera det faktum att jag och familjen varit med om de här svåra sakerna och att jag trots allt inte behöver kämpa längre. Har också insett att jag kanske, trots allt kan använda mina kunskaper som är skapade av sorg och ilska på ett (numera) hyfsat konstruktivt sätt.

Fram tills nu.. En nära vän till mig går igenom nästan samma helvete som jag själv gjorde för några år sedan, fast med skillnaden att det här är värre… tusen gånger värre än det vi gick igenom och när vi pratade om det så vällde så mycket gammal sorg och ilska fram ur någon undangömd vrå längst in i mitt innersta och jag insåg att jag MÅSTE försöka hantera allt igen. Jag ska och måste försöka gå igenom precis allt igen och jag ska verkligen försöka hitta den där styrkan som inte gick att hitta då, när jag själv var mitt i det. För jag var ett vrak då och när jag förstår att min vän måste genomlida samma helvete som jag själv gjort så känner jag bara att jag absolut måste hitta sätt att hantera det hela så att h*n ska känna att de inte är ensamma!

Jag ska stå på barrikaden precis som mina vänner gjorde för mig!

gandhi

Var rädda om varandra och glöm aldrig att livet kan förändras precis när som helst..

Både till det bättre och tvärtom!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tycker också att du ska skriva ner allt, inte nödvändigtvis här i bloggen, men för dig själv. Det är också ett bra sätt att se det på papper, ta in, dividera och gå vidare. Man släpper en hel del, eller kommer på andra sätt att se på saken. Det är ju inte som om man skulle glömma bort det. Bra terapi, har jag fått höra, då jag skrev allt om olyckan efter pappa, och jag känner idag att det blev absolut rätt. Fint att du ställer upp för din vän och kan hjälpa denne att komma igenom detta. Hoppas i alla fall att du kan lägga det åt sidan, nu ett tag, och bara får njuta av värme, sol, glass och alt annat om kan ingå i en utlandsresa. //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Det är så sant.. att skriva är som en slags terapi!

      Jag är bara så besviken på att vissa saker kan drabba de som minst av allt förtjänar den typen av ”prövningar” och jag blir så frustrerad över att saker gång på gång händer rätt människor, som blir granskade av fel människor som inte ens kan vara objektiva utan bestämmer sig helt enkelt för ”hur det ligger till”

      Det väckte så mycket av mina egna bedrövelser och jag blev såklart mer påverkad än vad jag kunde tro.. Det har varit några jobbiga dagar 🙁

      Men tack i alla fall för senast.. alltid lika trevligt såklart 🙂 Nästa gång kanske jag är brunare än dig hehe… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.