För mycket tid över..

…har jag när smågrabbarna är borta! Jag sitter med mitt morgonte, helt klädd, klar och… har INGET att göra (!!?) så jag tänkte helt sonika att jag tar en titt på bloggen och gör ett litet inlägg.

Först och främst så måste jag säga att trots att det är lite skönt med ensamtid hemma och tysta morgnar och kvällar… MEN… jag saknar killarna så att det värker i hjärtat. Jag kommer på mig själv att prata om dem lite för mycket och sova lite knackigt. Egentligen borde det ju vara tvärtom, men eftersom jag är van att vakna till någon gång per natt av att en liten femåring tassar omkring så är kroppen liksom inställd på det. Jaa.. nog är man ju lite knäpp som inte riktigt kan njuta fullt ut av några dagars barnfritt.

Fast å andra sidan så visar det väl också att vi har en så fungerande och välsmord, inrutad vardag så att när den ”faller” så blir det konstigt även för mig… aspig som jag är.

Igår kollade jag till och med lite på tv och det hör ju inte till vanligheterna men snart åker jag till Gällka (för tredje helgen i rad) och hämtar hem mina knattar!

Vet Ni vad jag saknar mest?!

Morgonmyset med minstingen och hans mjukisbästisar:

IMG_6368

MEGAMYS där alla får va me!

På fredag eller lördag bär det iväg igen och det är fantastiskt mycket snö och ett gudomligt LJUS i Gällivare just nu. Även om resorna känns lite knöliga så är det ändå härligt att komma dit.

IMG_6374

Morgonljuset är väl underbart?

IMG_6385

Gällivare city…

IMG_6381

Morgonrusning i stan.. Hopplöst att ta sig fram..

Haha…

IMG_6401

Jag lyckades pricka in ballonghelgen i Gällivare!

IMG_6404

Jag och min kära mormor och morfar stack till Kissansaristugan nere på Vassaraträsk och grillade lite korv.

IMG_6419

Jädra tur att jag är ett LKAB barn… eller ett barnbarn menar jag 😀

Morfar har ju ”joppat kruvan” många år!

Ja, det var en liten glimt av vad som hänt i mitt spännande liv under den sista tiden. Förhoppningsvis blir det inte heller något tågknas i Nattavaara den här gången. Håll tummarna 😀

IMG_6476Jimpa är smått missnöjd..

IMG_6487

Men inte jag… Jag fick ju POPCORN!!

😀

Nä, nog glömmer men snabbt alla sådana här tråkigheter som knöliga tågresor och bitande kyla. Det jag väljer att ta med mig är att jag hinner träffa mina nära och kära om än under lite tidsbrist. Lite är trots allt bättre än inget!

Hoppas att Ni har det toppen allihopa!

Vi ses och hörs!

2 kommentarer

  1. mamma

    Åh vad fina bilder från Gällivare och Nattavaara, blir riktigt nostalgisk. Konstigt nog stod vi fast vid ett tillfälle 1 h nyligen i just i Nattavaara. Fast numera är man van vid att tågen sällan är i tid. Ha det bra i Gällivare krama pojkarna från mej.
    Kram mamma

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja Nattavaara är ju inte direkt ett ställe man ”bara har vägarna förbi” 😀

      Hemma igen och denna gång är det extra skönt alltså 🙂

      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.