Socrates har RÄTT!

20131201-091418

Jaa.. men nog är det väl så?

Jag vet att slitna fraser och klicheer i bildformat på nätet är smått uttjatat, men ibland är de faktiskt ganska träffsäkra!

Jag har numera slutat att lyssna på radio när jag cyklar till och från jobbet och försöker istället mig på en slags ”i-farten-meditation” och idag så kom jag att tänka på en liknelse som kändes klockren även om den förvisso är flummig..

Till exempel om mitt hus brinner ner så kan jag ju aldrig bygga upp det precis som det var, men jag kan bygga upp ett nytt och skapa det precis så som jag vill och därmed göra det ännu bättre än det jag hade från början. Jag applicerar helt enkelt samma tanke om mitt liv..

Så tänker jag om tillvaron som rasade samman för några år sedan. Jag kan dagligen lägga nya byggstenar i mitt nya liv på så otroligt många sätt och det gör jag verkligen ska ni veta. Det är ett ständigt pågående arbete och på många sätt så kan jag också glädjas åt att mycket av det som hände i slutändan faktiskt ledde till att jag fick möjlighet att bygga upp något bättre, en ny tillvaro och ett helt nytt sätt att leva.

Idag kan jag glädjas åt så mycket som jag inte kunde se då så på ett sätt så har ju min ”tro” lett mig framåt… Och jag kommer aldrig att sluta tro på:

”Att ALLT som händer har en mening”

 

Den tanken är med mig varje dag… Och jag är så glad för det!

Speciellt de gånger före detta vänner, bekanta, grannar och diverse andra före detta förbipasserande i mitt liv vänder ryggen åt mig när vi möts i den lilla, lilla ankdammen som heter Umeå. Jag är inte längre ledsen över sånt skit. Jag tänker istället att det var bra att livet rasade samman och att jag fick se vem, vad och vilka som var värt något. Det är ju ändå JAG och inte dessa tragiska puckon som fått chansen till nystart och jag kommer att fortsätta bygga på mitt nya liv varendaste dag tills jag blir hundra år och dör av ålderdom.. (Sorry, but that’s my plan) Sedan vad folk tror sig veta om både det ena och det andra är inget som jag kan påverka ändå så jag kommer inte ens att försöka i framtiden. Jag har inte tid med sånt… För jag har bestämt mig för att fortsätta låta allt som är positivt växa i min bubbla. Saker som ingen längre kommer att kunna förstöra oavsett hur mycket de än försöker..

IMG_7344

Nu var det iof längesedan jag ville ge upp, men den här frasen sätter ändå huvudet på spiken!

😀

PS: Jag vill tacka livet!! (Precis som hon Arja saijonmaa Ni vet?!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.