Eurovision NEJ tack..

Brr.. Jag var ute med hunden nyss och jag såg inte en endaste levande själ någonstans… ÄR det verkligen så att nästan alla verkligen kollar på detta spektakel? Jaao.. det verkar ju inte bättre.

När jag var liten så kollade jag både melodifestival och schlagerfestival och de vuxna köpte alltid någon kvällstidning där man kunde fylla i egna poäng om kläder och framträdande. Det var rätt kul och lite spännande, även om jag alltid somnade i sluttampen av programmet och ALDRIG hann se vem som vann.

Men nu… nu är jag vuxen och tråkig och tycker att det är rent bedrövligt att hela skiten expanderat till typ tio tävlingar och andra och fjortonde chansen och delfinaler och diverse löjliga följetonger i både morgon och kvällstidningar där de skriver om vem som gråter och vem som hämtas av ambulans och vilka som grälar och vilka som blivit kompisar och blablablablablablaaaaa…..

Man hinner ju bli så (JEFLA) less så i mitt eget fall pallar jag inte ens att kolla. Jag bryr mig inte ett dugg och det enda jag har att säga om årets spektakel är att min yngste son har fått mig att digga Frans och hans ”If I were Sorry”. Han är ju skitsöt och låten är bra. Jag lyssnar (både frivilligt och ofrivilligt) på den sisådär femton gånger om dagen och det känns (än så länge) helt okej..

Så… Nu vet Ni vad den här töntiga tanten tycker!!

Men nu över till något mycket, mycket viktigare: Jag fyller förti-plus-nånting idag (året jag föddes så vann ABBA med waterloo..ehrm..lite coolt va?!) och min mor har bakat en jätteskojig tårta till mig. Ett fågelbo som innehöll det mesta man behöver på en födelsedag, det vill säga: Nutella, grädde, choklad och godis..

Check it out..

IMG_6821

Smaskigaste fågelbo jag ätit i alla fall..

😀

Jag bakade ”smarta” muffins också som var helt gluten och laktosfria och med banan, hallon och honung som enda sötsak i, men tårtan var såklart överlägsen. Nu är jag mer än lovligt sockerspeedad och lär inte sova än på ett par timmar haha.. Nåväl, det har varit en bra dag trots att jag haft lite sorgligheter att fundera över. Men livet har sin gilla gång så enkelt är det och jag har haft fullt sjå med att sortera alla tankar idag.

Hunden har suttit och tittat på mig hela dagen och gått i mina spår var jag än vänt mig, så jag antar att hon fattar att jag är lite nere men att hon vill förmedla att det är okej och att livet går vidare vad som än händer.

Underbart med kloka vänner som förvisso inte kan tala, men som ändå förstår precis allt och ibland lite till! Ibland behövs det så lite för att man ska känna att ”Joo.. det FINNS faktiskt dem som förstår mig” 😀

Sen har någon i familjen riggat detta i tvrummet:

IMG_6823

Jag plockade bort kuddarna en gång och vips, så hade han byggt samma sak efter någon minut igen! Jag tog en bild eftersom det här uppenbarligen är en viktig konstruktion!

Nåväl, nu är dagen snart slut och imorgon ska jag fara och köpa mina födelsedagspresenter. Ganska praktiskt upplägg att vi vuxna gör så och jag har redan spanat vad jag ska ha. Det blir en finfin cykel (tjohoo, äntligen dags) och ett par skitfula, men sköna skor (många vuxenpoäng på det va?!) 😉

Hoppas Ni har en skön kväll alla paljettklädda och chipsätande schlagerdiggare.. haha.. ja, kanske lite fördomsfullt av mig att skriva så..men jag har hört från en och annan säker källa att det är så här det går till framför många tv-apparater i detta NU!

Själv hade jag tänkte mig ut en sväng på stan för lite span, men det vill sig inte för jag har ramlat utför en trappa här om dagen och stukat min axel så det blir soffläge med snäll make som erbjudit ryggmassage.. Supernajs och jättesnällt! Ajlakitalot!

Hej å vi ses!

🙂

6 kommentarer

  1. Heléna

    Jag kollar inte heller, tycker det är utdraget och trist. Förut när det bara var en av varje så kände jag en tjej som dekorerade hemmet, lagade speciell mat och klädde upp sig och sin familj i glittriga kläder och var helpeppad 😀

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Nämeh…har du fyllt år, nu får man ju skämmas, hur kunde jag missa det. Nå, då gratulerar jag dig idag, och förstår att din dag igår, blev hur fin som helst med bra presenter och god tårta, det brukar ju vara det som står överst på ”bralistan” då man blir ett år äldre 😀 //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Haha.. jag brukar inte ha så bra koll på födelsedagar 😀
      Jag blir mindre å mindre sugen på ”fira” för varje år.. bara jag får glass är jag nöjd! Kram

      PS… fast jag kan ju tänka mig en liten present i form av en… tomatplanta eller två kanske?? 😉

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Japp, du får din önskan beviljad 😀 Ska vi ses i veckan? Jag är ledig ons, torsdag och fredag.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Jippiii!! 😀 Tackar.. jag ska åka bort i några dagar.. KOmmer hem på söndag, men nästa vecka? Jag ässämässar dig! Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.