Making memories..

Yahapp! Det är dags för den årliga (eh.. jag menar förra året...) summeringen.. 2016 var sannerligen ett år som innehöll extremt mycket av precis ALLT ska jag säga… Jag vet nästan inte var jag ska börja! Hmm… ja, jag tror jag scrollar bakåt i bloggen helt enkelt 😉

 

Januari 2016

 

IMG_6018

Januari finns inte så mycket annat att säga om än att det var en underbar månad!

Vi tog grabbarna och stack en vecka till solen och det var såklart underbart… Jag kom hem som en helt ny männscha… och kidsen med för den delen. De tycks alltid få en skjuts i sin utveckling när vi haft en vecka ledigt tillsammans.

heart

IMG_5543

Bastian fick en öronoperation (igen) och började surra som aldrig förr.. 😀

IMG_6334

Mitt hår var som snyggast i Januari efter resan till solen! Balsammetoden fortsätter på andra året…

Februari 2016

 

IMG_6414

Jag hängde en hel del i Gällivare med mormor och morfar. Det blev Morfars sista vinter skulle det visa sig… Tack för alla ljusa, snörika och gnistrande vinterdagar med Dig morfar… Du är så saknad!

heart

Mars 2016

 

IMG_6460

Vi hängde ännu mer i Gällivare och i Mars fick jag till och med me mig Jimpa.. 😉 Vi råkade ut för en hel del förseningar med SJ också (FY på er SJ… Ni borde skämmas!!)

Anyway… Mars var toppen på många sätt och vi fick oss även en sexåring som är en av de härligaste killar jag känner 😀

IMG_6568

Att vara i Övik när man fyller 6 år är kanoners…

IMG_6602

Man får köpa lego alldeles själv och bo på hotell och mysa…

April 2016

 

IMG_6628

Jag förnyade sovrummet med nya tapeter och nya garderober. Före såg det rätt blekt och trist ut… men sen blev det så HÄR fint:

IMG_6698

Mycket mysigare tycker vi som bor här inne!

heart

Jag fixade även lite nytt i köket där vi förvarar pärmar och papper och av någon anledning så har vi svämmat över av massor av papper under hela 2016 och vi fick bygga ut pappers & skrotförvaringen… Före såg det ut så här:

IMG_6637

Ganska fräscht och fint ändå… men för trångt i ALLA lådor men sen blev det så HÄR bra:

IMG_6642

Billy funkar finfint och vi gillar det här hos oss @sagovägen..

April var sannerligen en kreativ månad… Jag gick dock omkring i ”pyjamaskläder” mest hela dagarna när jag var ledig haha…IMG_6675

Skönt!!

Maj 2016

 

IMG_6878

I maj blev det två resor till Gällivare. Jag åkte själv en gång strax innan jag fyllde år. Morfar låg på lassa. Han hade fin utsikt men det var en klen tröst 🙁 Det blev morfars sista vår… Så andra gången i Maj åkte vi hela familjen för att få vara med morfar. Vi krockade mellan Umeå och Skellefteå och fick ta farväl av vår kära avensis.. Men vi fortsatte färden mot Gällivare och morfar hade hållit sig vaken ända tills vi kom fram vid elva på kvällen. Det var en dramatisk resa…IMG_6964

Men vi klarade oss (nästan) oskadda allihop och vi kom till Gällivare lagom till midnattssolen…

IMG_6970

Det blev sista gången vi fick träffa morfar men det blev de bästa dagarna under hela året faktiskt. Vi hade en helg tillsammans med mycket glädje och fin familjegemenskap.

heart

IMG_7051

Tre av de finaste pojkar/män jag känner…

heart

IMG_7113

Mormor… min favoritperson i hela världen…

heart

IMG_7102

Vi hängde rätt mycket i naturen denna helg. Balsam för själen!

Juni 2016

IMG_7229

Morfars andra hem: Naturen… Under alla årstider!

 

Juni blev en mycket jobbig månad! På många sätt.. Morfar gick bort alldeles vid midsommar och trots att vi visste att det var på väg så var det ändå chockartat när det väl hände.. Jag menar… han hade ju funnits i MITT liv i över fyrtio år… självklart kommer han väl att finnas i fyrtio år till…? När någon liksom ALLTID har funnits så är det svårt att smälta att de en gång INTE kommer att finnas 🙁

Men som tur är så har vi fantastiska vänner som fixade och ordnade så att vi ändå fick en fin midsommar i år… I en husvagn med härliga människor så mår man ändå ganska bra, trots att man är drabbad av sorg!

IMG_7255

”Kom-som-Du-är”

Det blir alltid bäst så 🙂

IMG_7241

Barnens närvaro värmde hjärtat…

IMG_7258

Vi odlade massor med sallad och tomater på balkongen… riktigt kul att se hur mycket det växer när man har en inglasad balkong i söderläge 🙂

Ja, det var första halvan av året i stora drag. Jag inser ju att mitt ganska händelserika år tar lite tid i anspråk när man knallar ner så här ”down memory lane” så jag tar helt sonika och säger God natt och sov gott så återkommer jag en annan dag och skriver lite om den andra halvan av året! Det låter väl bra?

Kram på Er allihopa!

heart

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.