Alldeles tyst..

…blev det hemma hos oss idag.

Vi har haft besök i en hel vecka och det har varit ett gäng vuxna och barn i en salig blandning. Det har varit intensivt som tusan och vi har ju inte kunnat vara ute så mycket eftersom det varit isande nordanvindar som fått oss allihopa att bara vilja kura hemmavid.

Men idag åkte gästerna hemåt och ett av mina barn har passat på att åka på semester utan oss. Det andra barnet åker iväg imorgon och jag och Jimpa blir alldeles ensamma i tystnaden… haha… HUR ska det gå? 😀

Vi är verkligen inte van vid att vara utan kidsen men när det väl händer så kan man riktigt höra hur tyst det är.

I alla fall så tar vi dagen som den kommer och framöver så ska vi åka både söderut och norrut. Frågan är bara i vilken ordning… Men en sak är säker: Familjens ledighet tillsammans är så efterlängtad och trots att det är rena rama vintervarningen på vädret vissa dagar så njuter vi av sommaren ändå.

Vi var i valet och kvalet om vi skulle ha farit på en sista minuten resa igen, men hur kall och jäklig svensk sommar än är så känns det ändå som ett bättre alternativ att spara utlandsresorna till vår / vinter / höst.

Annars då? Ja, vi har det bra allihopa och det har hänt galet mycket för samtliga familjemedlemmar här hemma, men inget av det som händer lämpar sig för bloggen. Varken det som varit positivt eller det som varit negativt men att saker och ting händer i rätt ordning är det inget snack om och jag är glad över att fula och dåliga saker kommer fram i ljuset utan att jag själv behöver vara delaktig.

Numera ids jag inte heller tycka så jäkla mycket i det offentliga rummet utan läser mest vad alla andra tycker och tänker. Jag träffar ibland människor som undrar ”varför jag så sällan skriver numera” och självklart blir jag både glad och smickrad över det, men just nu så har jag liksom fastnat i mitt ”IRL” och det händer så pass mycket där att jag inte har tid att skriva.

Jag har fått många nya insikter och även omvärderat gamla vilket såklart gör att jag ibland känner att jag vill skriva om det, men eftersom jag lovat både mig själv och min familj att bli lite mer hemlig och tillbakadragen så här på internet så får jag ju stå för de valen helt enkelt. Även de gånger som det kliar i fingrarna då jag vill skriva och berätta om vad som pågår.. . Livet och tillvaron förändras ju för varje dag. Ibland till det bättre och ibland till det sämre.

Men just nu befinner jag mig i ett flow där mycket har förändrats till det bättre och den vågen vill jag fortsätta surfa på. Jag har också många tankar om hur jag ska förhålla mig till mitt skrivande här på internet och jag inser att jag fortfarande har massor att lära mig trots att jag har bloggat i många år. Dessutom är mina kids numera väldigt stora och har väldigt många egna åsikter om precis ALLT och jo, jag vet och förstår att jag inte ska eller vill skriva om dem i samma utsträckning som förr på grund av många orsaker.

Det blåser många vindar och det innebär att förändring är på ingång. Det känns både lite läskigt och spännande på samma gång men jag känner att jag har rätt mycket medvind just nu och vissa av mina val känns både självklara och tillfredsställande.

När dåliga saker händer och man måste omvärdera både människor och situationer så medför det oftast i slutändan att det dåliga försvinner för att göra mer plats för det som är positivt.

En klok person sa till mig sa här om dagen: ”Det är ju egentligen helt självklart att ingen har rätt att stjäla tid och energi från dig, men det är bara du själv som kan säga ifrån men om du inte sagt ifrån förr så får du räkna med att folk blir arga på dig när du väl börjar göra det”

Ja, det är nog sant men ibland kan det ta lite tid innan man förstår hur man ska göra och vissa rullgardiner går snabbare än andra att dra upp.

Det är en konst att leva i nuet och det finns nog ingen som behärskar den konsten till fullo. Ibland går det bättre och ibland går det sämre. Framtid och dåtid kan ibland dominera vårat nu och förblinda oss för det mest enkla och då får man vara glad att man har kloka personer i sin närhet som påminner oss om var vi är och varför. Jag är tacksam just NU för att NU blir mer och mer tydligt och inget annat spelar någon roll.

I alla fall inte för mig… Inte här och inte NU!

🙂

Mäh… så flummigt” kanske ni tänker nu..?

Men det är helt okej. Det är liksom meningen haha…

IMG_3710

”Maj gadd wat a pörsånälity”

(Ja, jag vet!)

Vi ses!

🙂

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.