Under tiden vi har det bra så finns det andra…

Under tiden vi har det bra så finns det andra...

Under tiden vi har det bra så finns det andra som lider..

För många av oss så är sommaren 2018 en riktigt härlig supersommar, medan det för andra är en supa-sommar. Eller knarka-sommar. Eller kanske bägge delar.

Mitt i min egen sommaridyll liggande i sand nära vatten idag, så träffade jag en människa som inte kan njuta av sommaren.

Istället plågas h*n av både missbruk och psykisk ohälsa och jag blir så ledsen och beklämd över hur människor i sådana situationer ibland behandlas i samhället.. H*n berättade om vänner som sviker, sjukvården som inte lyssnar, anhöriga som inte orkat och andra saker som är tunga att bära.

Jag kan inte göra storverk, men jag kan bjuda på lite fika, ett samtal, några förstående ord längs vägen och kanske lite hopp om att saker och ting kan bli bättre bara man vågar tro!

Alla Ni som njuter av sommar, värme och gemenskap… titta gärna lite utanför din egen bubbla då och då.
Kanske finns det någon eller några där som behöver bli sedd? Sedda, hörda och bekräftade.

Det kostar så lite och ändå vinner vi så mycket på det. Tänk om något du gör just idag kan göra så stor skillnad för någon så att han eller hon orkar leva vidare.. bara ett tag till?

Bara några dagar till..

Livet är svårt för somliga. Och jag tror att just DU kan göra det lättare för någon bara genom att visa att det finns medmänsklighet!

Ibland behövs så lite…

2 kommentarer

  1. PeterE

    Det här låter väldigt bra det du skriver så jag hoppas verkligen att folk som har det bättre ställt verkligen vill ta till sig det här med solidaritet!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Peter! Det hoppas jag med 🙂
      Vi kanske ses nå i sommar? Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.