Grönt..

…sägs symbolisera harmoni, balans och pånyttfödelse.

Det vill jag gärna tro på eftersom jag älskar grönt!  🙂

Hemma hos mig finns det en hel del gröna prylar bara för det.. men de bästa gröna grejerna jag har är såklart mina små gröna växtkompisar.

Nu har jag återigen en och annan ”Brokklodendrum” för många (eller ödesträd som är lite lättare att säga) här hemma så om någon är sugen på en sån, eller en svärmorstunga så säg ba till. Jag har plenty!!

För övrigt så övar jag också massor på att fortsätta äta så grönt jag kan. Det går ganska bra,  men jag fuskar såklart  ibland och äter både fisk och ägg. Ost och smör/Bregott slinker också ner då och då, men det känns fortfarande okej eftersom jag inte äter eller dricker andra mejeriprodukter. Mjölk har jag inte alls druckit på många år nu.

Av nån anledning så känns mjölk som dryck och griskött som mat som mina absolut största äckelfaktorer och inget som nånsin kommer att passera mitt hem eller min mun igen.

Jag försöker så mycket jag kan att lära mig mer om vegetariska och veganska alternativ och ja, det går faktiskt hem för det mesta även hos Kidsen.

Tur att jag har kollegor och en och annan bekant som är skitbra på det här med vego/veganmat så att jag kan fortsätta fråga och testa.

Matkostnaderna är snäppet högre nu, men det känns ändå värt det och så slipper jag känslan av att det egentligen är lite makabert att bära hem kroppsdelar av olika slag att lägga på bordet..

Haha… nä fy, nu uttryckte jag mig rätt äckligt  😀

Sorry.. men i alla fall.. länge leve grönt.. som är så jävla skönt! Nu ska jag kolla de sista avsnitten av ”Bates motel” innan det är dags att ge sig på Narcos Mexico! Yes..

Spännande liv jag har eller vaddå?

Ha det gött å va inte trött!

4 kommentarer

 1. Anders

  Äter fortfarande likdelar från döda djur 😉 trots att jag vet att både kropp, djur och natur skulle må bättre om vi människor åt mindre kött.

  Huvudanledningen är nog ren och skär lättja. Det är lättare att fortsätta äta som man alltid har gjort i stället för att lära om. Så guldstjärna till dig som har tagit dig i kragen och valt den gröna vägen 🙂

  PS: Men mjölk slutar jag aldrig med, oavsett hur äckligt du tycker att det är 😉 Rättfärdigar det med att jag vill ha öppna landskap 😉

 2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

  Man måste ju börja nånstans 😀 jag åt massor med kött när jag var yngre och jag älskade mjölk..
  Men med åren så har en slags automatisk motvilja vuxit fram mer och mer.
  Har aldrig ens varit intresserad av kopplingen mat-hälsa-miljö men under sista åren så har det bara blivit mer och mer vegotänk.
  Och trots att jag är närmare 50 än 40 numera och mår bättre än jag gjorde när jag var kring 20 så vill jag gärna tro på att det har mycket med kosten att göra 🙂

  Men alla måste göra sina egna val om vad som känns rätt och om man så ”Bara ” kör en vegodag i veckan så är det ju bättre än ingenting!

  ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Vet du vad vi åt till middag idag? Nej, men jag kan berätta. Ugnspannkaka gjorde på sockerfri mandelmjölk och Åke sa inte en bokstav om nån annorlunda smak. Efteråt berättade jag vad han ätit och sen frågade jag om han tyckt att det var nalta eljest men nopp, han gjorde ju inte det…fantastico!!! 😀 //Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Coolt.. Har fått så mycket input om vegomat som är precis som det man hittills ätit i köttväg.. förvånansvärt hur många matprylar som till å me är BÄTTRE 🙂
   Åke kommer bli värsta vegofarsan hihi… 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.