Bästa dagen på veckan är Måndagen..

Alltså, hur kan man inte älska måndagar?

Måndagen är ju den bästa dagen på hela veckan. Ett oskrivet blad där de första raderna alltid ger hoppet om något nytt. Man har en härlig helg i ryggen och en fräsch vecka framför sig och med den känslan är det rätt så najs att börja varje ny vecka.

Själv har jag två nattveckor framför mig vilket innebär att jag i fjorton dagar kommer att ha mycket tid över för mig själv på dagtid. Jag ska så smått börja flytta in mig själv på innegymmet efter att ha tränat utomhus i nästan fyra månader. Det kommer nog att bli den största förändringen i höst.

Men än så länge finns det en och annan dag som bjuder in till utomhushäng med allt vad det innebär och ju mer man vistas utomhus, desto bättre klarar man också övergångarna mellan årstiderna. Speciellt de årstiderna som kan vara jobbiga för oss som lätt blir lite deppiga av mörker och kyla.

Jag hoppas också kunna åka norrut nu i september. Jag har ju inte varit i Gällivare på tio månader och så länge har det ju aldrig nånsin gått utan att jag fått träffa min mormor, så jaa.. jag längtar ju supermycket såklart 🙂

I övrigt så går vardagen i en stilla lunk. Min tid är otroligt reglerad efter mat och sovklockan som vanligt och jag mår så bra jag kan. Att vara den bästa versionen av sig själv kräver ganska mycket jobb faktiskt och trots att dygnet bara har 24 timmar så blir det viktigaste ändå alltid gjort.

Jag är inte världsbäst på att prioritera, men som tur är så har jag en och annan i min närhet som hjälper mig att hålla fokus de gånger när jag (som vanligt) försöker göra tio saker samtidigt.. haha.. min förbannelse OCH min välsignelse kan man säga. Jag är supereffektiv de dagar när jag har osynliga deadlines och jag kan till och med flytta berg emellanåt och göra sånt som det egentligen krävs två pers för att göra, men så.. helt plötsligt så kommer det dagar när jag inte ens kan torka köksbordet fritt från smulor, eller ens ta mig iväg hemifrån eftersom jag plötsligt ”tappat bort” hälften av det jag ska ha med mig.. Typ såna saker  😀

De dagar när jag är supervimsig och har tappar fokus kommer tack och lov mer sällan, men de dyker ändå upp ibland som en påminnelse om hur upp och ner livet och vardagen kan vara.

Prioriteringsordningen är hos mig som en mental checklista som jag har i mitt huvud. Jag ser till och med framför mig hur jag bockar av punkt efter punkt på min lista med en svart blyertspenna. Den mentala listan är på många sätt en av de saker som förankrar mig i vardagen och trots att den bara existerar i min hjärna så älskar jag min checklista och jag skapar en ny varje morgon när jag vaknar.  😀

Den listan sorterar mina tankeballonger både i färg och form och den berättar också för mig vilka ballonger som skall kapas snören på för att de ska skickas iväg, segla uppåt och utom räckhåll.

Flummigt? Jaao.. förvisso, men ändå jävligt effektivt! Jag har en del skumma saker för mig, men de funkar och det är huvudsaken. Var och en blir ju salig på sin tro som det heter.

Nåväl, nu får jag se till att ta tag i min nya efterlängtade måndag med allt vad det innebär och se till att göra något. Dessutom.. precis som jag sa så blir alltid det viktigaste gjort! 😉

En härlig känsla!

”Fokusera & filtrera”

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.