Pyttelite intresse…

…finns det för det mesta som befinner sig utanför min bubbla just nu. Jag har verkligen uppbådat all kraft och energi för att försöka engagera mig i saker som jag borde engagera mig i men, näej.. Det går bara inte.

Jag vet inget om Trump (annat än att han var lika orange som sist jag såg honom), jag hänger inte heller med i Coronautvecklingen (annat än att jag fortsätter tvätta händerna och accepterar att jag inte kan hälsa på min mormor nå mer under detta år) och jag fattar inte heller grejjen med black Friday (annat än att jag handlade på ClasOlsson för 59 spänn och på Panduro för 105 spänn igår)

Inte heller vill jag klä mig i leopardprickigt, eller umgås med tråkiga människor och jag vill mest bara beta av dagar och nätter fram tills detta år har gått över på alla sätt och vis…

Hmm… så vad HAR jag då gjort? Jo, jag har ägnat mig åt att jobba. Både på jobbet och med mig själv. Jag läser som vanligt massor med böcker och försöker att hitta meningsfulla aktiviteter både här och där. Jag har skruvat ner tempot ytterligare och faktiskt insett att jag är totalt good enough oavsett vad NÅGON säger. Jag har också tagit paus i min evinnerliga självrannsakan och kommit fram till att jag (till slut) blivit så mycket bättre på att stå upp för mig själv och att jag på inget sätt behöver förklara mig för någon,  eller bära andras bitterhet och otillräcklighet.

What flows flows och det finns ju inte så mycket mer att säga om det.

Saker som jag önskar mig då? Jaa… det skulle väl vara att jag gärna skulle träffa dem jag älskar lite oftare, men vaffan… vi tar det nästa år. Inte mer med det!

Har vi nu klarat nästan hela 2020 på distans så klarar vi säkert en liten del av 2021 också. Vi får ta tiden vi måste vara ifrån varandra för att bara försöka planera vad vi ska göra när vi FÅR ses helt enkelt 😀

Och tjaa.. annars lunkar tiden på som vanligt. Jag har jobbhelg och det är ovanligt najs denna helg. Jag har fått massor gjort och jag har också turen att jobba med en person som kan det här med choklad.. Check it out.. Den här chokladkakan med färska hallon skojjar man inte bort alltså:

WOW!!

Sen så håller jag (i vanlig ordning) på med diverse Do It Yourself-projekt och denna helg håller jag på att förvandla mitt indiska bord med mörk träskiva till ett bord med underrede i GULD istället för tråkigt svart. För övrigt så finns det typ inte en enda svart grej hemma hos mig längre. Det mesta är vitt, grönt eller guld. Jag siktar fortfarande på ”utomhus, fast inomhus” på mina 99 kvadrat och det är ju helmysigt såklart.

Självklart ska jag presentera en före å efter bild sen, när allt är klart, men håll med om att guld är mysigare än svart?

Jag har också hittat en taklampa för första gången på hundra år som jag faktiskt gillar och kan tänka mig att ha i mitt tv-rum.. den är handgjord och i mässing och jag TROR ( och hoppas!!)  att den kommer passa i mitt enkla koncept: ”ute, fast inne” men det vet jag först nästa vecka när allt är klart 🙂

Huuuuur snygg lampa?

(skitsnygg, jag vet)

Jahapp, sen vet jag ju inte så mycket mer som jag kan dela med mig av.. Min tillvaro är ju precis som din: superprioriterad och uppdelad på 24 timmar per dygn… Typ!! 😀

Hoppas att alla mår toppen och att Ni orkar härda ut November och December. Kanske ses vi nån gång innan 2021. Den som lever får se!

Kram H

12 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Japp, jag tror att det är en jättesnygg lampa, faktiskt 😀 Jag har också jobbarhelg, och läste ditt förra inlägg nu, och skrattar… lite, bokade en tandläkartid, för 30 minuter sedan. Kan var en gammal amalgam fyllning om inte vill vara med längre…isch. Ha en fin fortsättning på lördagen och en ännu bättre söndag. Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Ja, jag hoppas att jag kan borra upp den i veckan.. Måste ba testa först så den inte är för stor. Jag hoppas den blir sin jag tänkt mig.

   Å nu är min helg på jobbet över.. Tänkte vi borde fixa nån liten kaffe dejt snart igen 🙂 så kan vi snacka om algamfria gaddar hehe.. Kram ❤️

 2. Anders

  Du verkar ha en ganska pragmatisk syn på tillvaron trots att den ser ut som den gör för tillfället. En klok och sund inställning enligt min mening.

  Vi siktar in oss på ett soligare, varmare och Coronafritt 2021 helt enkelt!

  Tills vidare så önskar jag dig och din familj en skön och vilsam tillvaro tillsammans i er bubbla.

  Och lycka till med dina inredningsprojekt!

  //Anders
  PS: Vad skönt att vi är minst två som ogillar leopardprickigt 😉

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Anders 🙂 tack!! Ja, jag försöker vara så chill det går i dessa tider. Det är ganska skönt att ha hittat nåt slags accepterande mellanläge för man har ju inte så många valmöjligheter.

   Lika bra att passa på att vila alla sina sinnen då tänkte jag.

   Har i alla fall pusslat ihop bordsskivan nu på det guldiga underredet. Det blev så himla bra. Jag är så nöjd.. Ska visa sen nån dag (måste ba städa lite först hehe)

   Ja och på tal om 2021 så kanske det blir mer enfärgat och mindre prickigt och randigt a la djungeldjur haha.. Hare gött 😃

 3. Åsa Sundh

  Så roligt att ta del av din tillvaro, som du generöst delar med dig av. Ler när jag läser om din aversion mot leopardmönstrat. Vi är många äldre damer som gillar det. Jag har emellanåt nåt diskret inslag av det sen tidigt 90-tal skulle jag tro; kroniskt m a O;)
  Grattis till din inre resa och växande styrka! Om man inte står upp för sig själv, vem ska då stå upp för en?
  Här i Spanien är det fortfarande värme och sol för det mesta. Idag sol och +20. Då känns livet och coronan hanterlig. Vi måste ha munskydd utomhus men det är ingenting mot den karantän och situation vi hade här i våras. Klarade vi den, klarar vi nog av det som väntar oss framöver också.
  Trevlig advent till dig och de dina hälsar Åsa

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Åsa! Tack för din fina kommentar 😊

   Jo, jag har sett en och annan äldre dam som har nån diskret liten prickig attiralj men de som går all in med hela plagg och gärna matchar med sina barn är det värre med. Det är dem som skapar min sjösjuka.

   Det finns till och med massor med inredningsprylar för de som inte kan få nog 😆

   Vad härligt det låter med Spanienvärme. Det är precis sånt jag drömmer om nu och hoppas få känna av under nästa år.

   Ha det så bra. Läser alltid dina blogginlägg som alltid är lika intressanta! Kram (covidfri) från ca 4 minusgrader.

 4. Stefan

  Varför besöka affärer och handla under en pandemi? Tänk på att vården går på knäna.
  Förstår inte hur folk tänker.
  Till mataffärer är en annan sak om man väljer rätt tid.
  Men folk handlar på stan, går på gym mm.
  Vansinnigt.

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Stefan. Ja, du har rätt i det du säger.. Men jag tänker också att jag försöker skynda mig in och ut ur affären oavsett vad eller var jag ska handla.. Tänker såklart på avståndet och följer alla regler.

   Vill också stödja lokala butiker i det här läget för de kämpar också precis som många andra.

   De dagar jag inte kan träna utomhus så åker jag faktiskt på gymmet, men det är så otroligt bra hygien överallt med sprejande och torkade och det är ett stort gym och jag vet också att jag skulle må dåligt och få ont i kroppen om jag Inte fick träna.. Det finns så många sidor av pandemiproblemet!!

   Men hoppas du får vara frisk. Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

     Ja, det gjorde han kanske.. Har inte sett hans tal i tv och inte läst om det heller.

     Men jag prickar tider när det är i det närmaste tomt och alla (inklusive mig) spreja allt vi rör både före och efter.

     Jag känner mig trygg i det. Däremot undviker jag det mesta utom hemmet och jobbet 👍🏻😃
     Jag litar på att majoriteten har med sig sunt förnuft..

 5. Stefan

  Men du kanske inte jobbar med människor. Jobbar man med människor ska man definitivt inte vara på gym.
  Alla måste ta sitt ansvar.
  Man kan träna hemma också med en uppsjö av övningar.

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej igen 🙂
   Jag jobbar med socialt arbete och har möjlighet att hålla bra avstånd eftersom mina klienter inte har sådant vårdbehov som kräver nära kontakt och alla på min arbetsplats, både personal och klienter har goda rutiner som fungerar vad gäller både hygien och avstånd.

   Jag har inte riktigt samma möjlighet att träna hemma som jag kan göra på gymmet även om jag vissa dagar har kunnat träna utomhus..

   Ha det bra och trevlig helg 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.