Konstigt, men mysigt hemmaläge..

Ja, alltså nu är vi sedan några dagar hemma alla fyra på grund av det rådande världsläget och det är både hemundervisning och storstädning och matlagning och träning och skrattande och gråtande och allmänt massa familjegrejs mest heeeeela tiden!

Jag blir både trött och glad och galen och stolt på samma gång. En sjujäkla utmaning för hela familjen som jag aldrig kommer att glömma men jag kan säga som så att vore det inte för mina otroligt vackra, snälla och väluppfostrade barn så skulle detta inte gå så bra som det faktiskt har gjort.

Bägge kidsen har en enorm disciplin och tar skolarbetet på väldigt stort allvar. Vi föräldrar smyger omkring i pyjamas och tjuvlyssnar på dem och hjärtat sväller över av kärlek och stolthet mest hela tiden.

Idag körde vi också onlinegyma tillsammans alla fyra och det var både skitjobbigt och väldigt kul. Samtidigt har jag tokstädat kyl och frys så trots att jag inte är så särskilt samhällsproduktiv (läs: på jobbet) i dessa dagar så kan jag ändå stoltsera med att jag förmodligen har Norrlands renaste kylskåp och garderober just nu haha…

Jag saknar alla mina fina kollegor såklart och jag saknar vuxenhänget på jobbet (tur att jag har Jimmie åtminstone som nästan är vuxen 😉) och jag saknar att kliva utanför familjebubblan…

Men.. jag vill också poängtera att jag verkligen värdesätter den här (ofrivilliga, men nödvändiga)  tiden hemma eftersom jag ser utveckling varendaste dag. Jag får se och höra vad mina barn faktiskt kan och vet om allt möjligt och jag och Jimmie gömmer oss ofta ute på den inglasade balkongen där vi kan babbla och pussas och dricka kaffe i solen innan vi behöver assistera nån av kidsen med något.

Den här tiden kommer aldrig tillbaks och hur vedervärdigt det än är med Corona och hur trassligt och jobbigt det än må bli i vardagen när man tvingas till karantän så ska jag ändå minnas den här tiden med stor glädje i hjärta och sinne!

Familjen är fantastisk och jag önskar att alla hade en… en som de dessutom har vett att uppskatta 🙂

Skönt att gå till skolan i pyjamas 🙂

Haha… på tal om pyjamas så har jag hittat ett å annat superfynd i garderobsgömmorna här hemma.

Jag måste ju säga att en del prylar vet jag inte riktigt var de kommer från men en t-shirt med en tryckt smoking på är ju helt klart ett måste i var ehh.. människas basgarderob. Matcha med långkalsonger och du blir lätt stans snyggaste. Toppa med trassligt sov-hår och icke-mejkad stajl. Klart!! Nu väntar jag bara på att nattklubbarna ska öppna så att jag får vädra min nya look..

Men i alla fall. Hoppas att Ni alla är friska och krya och har vett att uppskatta precis allt som är positivt i Ert liv hur litet och obetydligt det än må vara. Hur du än vrider och vänder på det hela så är det ändå här och NU som spelar roll… Kom ihåg det!

Vi ses!

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Kan inte låta bli att reflektera över denna meningen i ditt sista stycke. ” Hoppas att Ni alla är friska och krya och har vett att uppskatta precis allt som är positivt i Ert liv hur litet och obetydligt det än må vara.”

  Har man Corona så är man också testad, positiv. Och nånstans, tror jag att alla, lärt sig något, under denna långa tid som Covid cirkulerat. Där man lär sig uppskatta det man har, mer än vad man gjort. Man är glad för det lilla, och man längtar efter en ”normal” vardag. Hur enkel den vardagen, än må vara.

  Hoppas att ni är på bättringsvägen, så ska vi planera in en dejt, inom en snar framtid 🙂 //Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej! Vi mår alla skitbra.. Inga symptom, ingenting. Det är ju det som är så lömskt och konstigt med covid. Ungarna har smugit ok´mkring och haft covid utan att det märktes, och vi vuxna BORDE ju rimligtvis ha fått det men nej..
   Nu ska jag faktiskt ta ett antikropptest. Lika bra! ❤😀😀

   Längtar efter en vardag med att få träffa mina vänner också.. Hänga på café, snacka skit och bara mysa!!

   Börjar jobba på onsdag (Bastian har hemundervisning må-ti) så snart börjar jag vara flexibel igen! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.