En påminnelse om att..

..ta det lite slow fick jag av universum häromveckan. Jag tappade bort mina brillor på grund av rent och skärt slarv OCH på grund av att jag försökte göra för många saker samtidigt!

Ja, jag har bara mig själv att skylla och eftersom jag VET varför jag tappade dem så får jag snällt tugga i mig den här lärdomen. Försäkringsbolaget kunde efter åldersavdrag på brillzen betala ut ca 1500 kr, men eftersom självrisken är på samma summa så slutade det alltså med plus minus noll. *suck*

Progressiva glasögon är fasn inte billiga och jag har vårdat mina glasögon som om de vore mina bebisar (nåja) men nu måste jag alltså skaffa mig ett par nya och precis som när det gäller kläder så är jag ju inte så superförtjust i att försöka hitta nya.

Men nu är det bara att fixa det och inse att ännu ett i-landsproblem flyter förbi mig som för att påminna mig om hur bra jag har det. För det har jag ju.

Jag är vanligtvis väldigt rädd om mina saker men dessa borttappade brillor som försvann på grund av rent och skärt slarv från min sida, fick mig än en gång att inse att jag (hela familjen) har för mycket pryttlar. Alltså blir det än en gång läge för lite ”städa-och-töm”.

Om man vill ha en positiv förändring i sitt liv (enligt Feng-shui) så ska man tydligen flytta på 27 föremål i hemmet, men jag satte som mål att göra mig av med minst 27 saker och jaa… jag tror mig genast se ett bättre flow överallt plus att jag inte lika ofta måste söka efter:

  1. Min läppsmörja
  2. Mina brillor
  3. Min vattenflaska

Haha.. jaa.. det är dessa pryttlar som jag bara MÅSTE ha med mig innan jag lämnar hemmet. Annars blir det ju knas.

Jag har varit i flera omgångar och lämnat massa saker på PMU ute på teg och det är mestadels kläder och serietidningar. Sånt tar mer plats än vad man tror och just nu så har vi en kille i familjen som är i sin värsta tillväxtfas och han växer ur kläder på löpande band så det BLIR ju en hel del som rensas bort.

Men jag tror verkligen på det här med energier i hemmet och hur de påverkar oss. Att hålla sin miljö öppen, ren och med föremål som har betydelse eller funktion är något att anamma för de flesta av oss. Speciellt om man (som jag) är lättdistraherad och har stort behov av en omgivning att trivas i för att kunna hitta lugn och ro.

Det är lättare att trivas om man inte har så mycket prylar som tynger ner tillvaron. Plus att det är lättare att låta bli att slarva bort sina favoritsaker.. så som till exempel glasögon.

Nåväl, nu ska jag ge mig ut och försöka hitta exakt RÄTT glasögon och hoppas att jag kommer att gilla dem lika mycket som mina gamla.. Och kanske är det lika bra att jag köper sånt där färgglatt så kallat ”senilsnöre” också? Haha..

Mina favoritbrillor… Och så kan jag ju passa på att visa att jag testade lite fillers i våras..

Läpparna blev ju såååååå snygga!!

PS: Bilden är inte ett dugg manipulerad och jag ljuger INTE  🤣

HaHaHaHa…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.