Kommer Umeå kommun att…

…dela med sig av den där nästan halva miljonen kronor som taxibolaget ska betala i vite till kommunen? De där pengarna som taxibolaget måste betala till Umeå kommun som straff för att de inte kunnat sköta skolskjutsarna som de lovat?

VK skrev ju om det här för några veckor sedan och alla föräldrar som har kids som behöver åka taxi till skolan varje dag vet ju preciiiiis vad jag menar: Förseningarna from HELL!!

Japp, vi är en av de familjerna som drabbats under denna eländiga hösttermin och vissa morgnar så har skolskjutsen till familjens minsting ibland varit nästan en timme sen (?!) Helt galet och jag blev ju himla glad när vk först skrev om detta, men sen blev jag lite ledsen när vk INTE ville publicera min insändare om det här problemet för min fråga kvarstår ju:

Kommer Umeå kommun att dela med sig av den här pengen till de drabbade barnen som väntat och våndats i många, många och alldeles för många timmar extra under denna termin?

Ett litet plåster på såren efter att ha missat första lektionen flera gånger i veckan vore på sin plats kan jag tycka. Ett litet brev till varje drabbad unge med en liten biobiljett eller presentkort eller något annat kul. För helt ärligt så har det varit ett rent helvete och ja, jag hade ju kunnat skriva massor om det här från vår synvinkel men jag nöjer mig med att ställa frågan om det är så att våra barn kommer att få ta del av den här summan.

Det vore väl inte mer än rätt eller vad tycker Ni andra som läser detta eller Ni som kanske också är drabbade och som läser detta?

PS: Jag vill också passa på att be alla fina och trevliga taxitelefonister om ursäkt för min telefonvrede vissa morgnar. Jag vet ju att det inte är Ert fel och jag vet att Ni säkert haft lika jobbigt med alla frustrerade föräldrar och stressade chaufförer, men ändå har Ni lyckats låta lugna och trevliga.. tusen rosor och varma applåder till Er 😊 Ni har tålamod utan dess like (som jag tyvärr inte haft)

Trots att det är många människor som blivit drabbade av dessa taxiförseningar i form av fundersamma grannar, irriterade kollegor, arga syskon, uppgivna föräldrar så är det ändå de ledsna och frustrerade barnen som borde få lite upprättelse nu i form av en vitespeng.

Så vad säger Ni som jobbar med detta i Umeå kommun? Vilken instans det nu är som tar emot den här halva miljonen och vilket konto dessa taxipengar nu ska rassla in på.. Det vore toppen att få svar från någon ansvarig..

Får barnen någon kompensation?

”Den som väntar på sin skoltaxi väntar alltid för länge”

(När man bor i Umeå)

Ja, vi ser väl vad som händer med detta.. jag ska försöka att skriva om nåt kuligare nästa gång jag får skriv-feeling. Tyvärr är det ju mer sällan eftersom jag inte riktigt hinner med allt som snurrar i vardagen.

Men vi ses å hörs endera dagen! 😊

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.