Min sista kväll…

…som 47 åring spenderas i Gällivare av alla ställen. Imorgon blir jag hela 48 år och jag inser att det är den absolut sista  födelsedagen jag ”firar” här uppe.

Kapitlet om Gällivare börjar lida mot sitt slut och jag har spenderat kvällen med att spana på rivningskåkar i Malmberget. Deprimerande så att det föreslår, men å andra sidan så ligger det helt rätt i tiden för mig och ju mer av samhället som jämnas med marken, desto mer faller på plats både för mig och i mig.

Flummigt, jag vet.. men sant. Vi körde en sväng upp till Dundret också så idag har jag spanat på det vackra lågfjället från två olika håll. Från Malmberget var det alltså sista gången jag såg det från den vyn, så det var ju helt klart värt en sista bild:

Malmberget.. snart jämnat med marken och slukat i en stor grop!

Sad but true..

Ja, en mini-roadtrip i malmfälten för en sista check medförde ju såklart massor med negativa känslor av vemod med några stråk av sorg som alltid klingar av när jag väl åker hemåt igen.

Tur vi har med oss lilla hundflikkan. Med henne går det inte att känna depp.. Bara pepp faktiskt. Hon trivs som tusan och hon spanar på ekorrar, fåglar, harar och igelkottar som ränner omkring här runt husknuten hela dagarna.

Å nu ska vi sova Gosvovven och jag! Kram å godnajt från Gällivare!


2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Förstår ditt vemod, tror att vi redan som barn, tänker att allt är för evigt. Man kan inte tänka sig att allt har en ände, utan man vill att det ska vara som det alltid varit. Det är ju en vana, som kan vara svår att förändra. Men vad kul att du fick ha vovven med dig, fin hunden 🐕 Och du… stort grattis på din födelsedag, hoppas den blir den bästa, oavsett… 🍰🌸🗻 Kram

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Precis.. Det är bara en känsla som man ska försöka byta ut till.. Något annat helt enkelt 😍

   Tack.. Känns fint att vara här just nu ❤️ hoppas vi kan ta en dejt snart! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.