Drömmig December..

Ja, om November var jobbig och besvärlig (har jag för mig att den var?!) så är ju December desto bättre.

Alla mina ”måsten” är gjorda och saker har rullat på ganska bra. Eftersom vi (precis som förra julen) valt att INTE ”fira” jul så blir även årets December en ganska lugn och mysig historia.

Förra året tog vi in på hotell kvällen innan julafton och efter att vi glufsat i oss en julig hotellfrukost på julaftonsmorgonen så drog vi iväg på navet och badade med kidsen. Sen stack vi hem och brassade vego-tacos (nersköljt med julmust i och för sig haha…) och så avslutade vi kvällen med att hyra filmen ”ett päron till farsa firar jul”. Lika kul varje gång! Faktiskt! Och nej.. inga julklappar. Helt onödigt och överskattat! Speciellt då jag inte heller är det minsta kristen eller religiös. Tyvärr så har jag också många dåliga minnen av alltför många jular och nu insåg jag att det enda raka är att skapa sina egna traditioner vad gäller dessa (numera) superkommersiella så kallade högtider som egentligen bara går ut på att vi människor ska konsumera i massor. Jag säger: Nej tack till detta spektakel.

Självklart har jag haft fina jular också, men många gånger så har julen liksom utmynnat i jobbiga känslor om hur det BORDE vara… och man ska flaxa hit och dit och stressa runt för att träffa alla (även sådana man INTE vill träffa) Att det dessutom förväntas att det vid varje fika-bord ska finnas döda grisrumpor (julskinka) får mig bara mer och mer att vilja vända MINA båda skinkor MOT julen *skrattar* Jomen lite fyndig var jag ju nu hehe..

Jag tog en och annan julig grej som kändes lagom och gjorde en kompromiss i form av att jag hängde upp en adventsstjärna i köksfönstret för att den är så fin och jag ser den mer som en symbol för vintern än för julen. Pepparkakor och julmust gillar jag också, men även det handlar mer om vinter än om jul.

Sen är det också så att två fina människor fyller år i December. Nämligen ett barn och ett barnbarn och det känns roligare att ha fokus på det.

Första barnbarnet: Snart två år och fylld av good-energy ❤

Leon fyller 2 och ska självklart få en bok i present!

Sen har vi en annan favorit som fyller hela 18 och just nu håller jag på att sy ihop en kul grej som (förhoppningsvis) blir en jäääkla bra överraskning *håller tummarna* Min fina Viggo. En underbar människa och en fantastisk son. Med hög integritet och med en storslagen energi som kan smälta ner berg ska han nu gå in i vuxenvärlden.. Var tog tiden vägen liksom? ❤

Pappan & Viggo ❤

Ja, det blir en festlig December mer än en julig December. Det är då ett som är säkert..

Däremot så blev vi bjudna på julbord på IKEA tidigare i veckan och det var riktigt trevligt ändå. Mat måste man ju alltid ha.. Gärna många gånger varje dag haha.. och det fanns en hel del där även för oss Vegisar.

Efter maten på ikea så kan man ju alltid hitta nåt kul ställe

där man kan sitta och spana med baby Inez ❤

Och sist men inte minst så är denna månad förmodligen den absoluta favoritmånaden för det fyrbenta barnbarnet..

Att få springa flera mil i veckan genom snö och is är väl det mest underbara en liten huskey-tjej kan göra? ❤

Och sen var det ju en grej till jag ville säga och det är att SNART är det vintersolståndet vilket innebär att om mindre än två veckor så går vi mot ljusare tider… jippiiiiee…

Så håll ut allihopa. Snart blire ljust och sen kommer sommaren! Men fram tills dess: Hare gött å va inte trött!

 

 

2 kommentarer

 1. Lida Persson

  Helt galet att det snart gått 18 år! Han var ju nyss en liten bäbis. 😆

  Hälsa grattis från mig och ha fina helger under jul och nyår!

  /Lisa

 2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

  Ja, man förundras verkligen över var tiden tog vägen 😊
  Detsamma till dig.. hoppas allt är bra med dig och familjen! Kram å god Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.