Prat i kvadrat..

Om alla människor har ett visst mått ord att bruka under en livstid så har jag nog förbrukat en ganska betydande del vid det här laget.

Jag har så länge jag kan minnas blivit kritiserad för att jag ”pratar för mycket” eller att jag ”pratar för högt” eller att jag ”pratar för snabbt” osv.. Förmodligen skulle diagnoserna dugga tätt idag om jag var en knodd som hade turen (eller oturen) att bli utredd för ditt eller datt.. I alla fall så finns det ju förklaringar till och för det mesta numera, men eftersom jag nu uppnått den aktningsvärda åldern av nästan-femti så har jag insett att det inte spelar någon roll vad jag säger, eller hur jag pratar eller hur det låter osvosv..

Helt plötsligt en dag så föll polletten plötsligt ner så det bara skramlade i de rostiga hörnen: Folk i allmänhet kan ju faktiskt bara förstå andra lika mycket som de faktiskt förstår sig själva liksom! Oj voj vad djupt.. men näe, det är ju sant!

Det medför att jag numera håller tillbaka en hel del beroende på vem jag pratar med. Ibland VILL jag säga allt möjligt och det bara bubblar i hjärnan, men nej… jag håller tyst eftersom jag vet att det jag säger ändå inte är viktigt just där och just då.

Det har medfört att jag ofta har konversationer med mig själv där jag ofta kommer fram till ganska kloka saker som för den skull inte behöver luftas offentligt eller ens utanför mitt huvud. Flummigt va? Haha… ja, det håller jag faktiskt med om men eftersom det här är min blogg så skriver jag ju som bekant vaffaan jag vill så Du får gilla läget helt enkelt!

När det gäller alla mina skrivna ord så är det ju ändå så att människor läser dem för att de VILL läsa.. De har en valmöjlighet liksom! När jag babblar i ett rum med flera personer så kan de liksom inte alltid välja om de vill lyssna på mig (eller inte).

Nackdelen med att ha ett socialt arbete är: Att man måste prata mycket!

Fördelen med att ha ett socialt arbete är: Att man måste prata mycket!

Nackdelen med att ha en stor och brokig familj: Att man måste prata mycket!

Fördelen med att ha en stor och brokig familj: Att man måste prata mycket!

Ja, Ni märker ju… det går liksom inte att göra rätt. Men jag har i alla fall insett att det bara är de som faktiskt bryr sig om en på riktigt som märker när man blivit tyst och det är skönt att veta.

Just nu så pågår en märklig process i mig som förmodligen handlar om att jag blivit gammal och vis (*host* jamen lite…) men också att jag upptäcker så mycket nytt hos mig själv varje vecka. Kan det vara så att Människa 2.0 börjar när man avverkat första halvan av ett sekel? Att nu har jag pratat så jävla mycket i snart femti år så nu är det dags att lyssna mer än att prata och framförallt att lyssna inåt.. mer på MIG… och vad jag vill?

Jamen jag tror fasen att det kan vara så! 😎

Klok som en tok eller bara en grinig liten bitch?

😁

Jag är inte så politisk, jag är inte så religiös, jag är mest bara en nyfiken jävel som gillar att fundera över livet och alla som bor i det! Det är kul med Er som läser i min blogg och trots att det är sällan jag får feeling att skriva numera så är det ändå kul när jag lyckas skriva en och annan rad här.

Däremot läser jag mer än vanligt.. Minst tre böcker i veckan för tillfället och jag tycks inte få nog av de skrivna raderna. Därför upplever jag det som extremt sorgligt att veta att svenska barn läser mindre och har bristande läsförmåga.

Herra jumalauta så sjukt sorgligt. Svenskarna kommer alltså inom kort att bli ett ganska andefattigt folk när dagens barn växer upp och ”vuxna” människor kommer i framtiden istället för att kunna läsa och skriva att veta ALLT om pokemon, Pontus Rasmusson, Jocke & Jonna samt hur viktigt det är att äga en väska från Gucci.

De kommer också att veta allt om vilket smink Bianca Ingrosso älskar och att man ska skylta med precis allt i livet.. till och med om man är en människa som har rutten människosyn så ska man också veta hur man ska gå till väga när man visar för hela världen hur dum i huvudet man är. Exempelvis genom att kränka utsatta människor. Gärna när de ligger utslagna och blödande i ens närområde… *suck*

Empati kommer ingen ens att kunna stava till och ännu mindre att tillämpa. Suck å pust… Ja, det lutar ju åt att jag till slut måste sluta blogga eftersom färre och färre kommer att läsa.

Nämen hoojja, nu får jag ju sluta vara så bitsk och elak 🤣 Men ibland är det svårt att låta bli.

Något jag i alla fall gläder mig åt är att det snart är dags för en weekend i storstan för mig och Jimpa. Vi ska dansa och partaja som om morgondagen inte ens fanns. Fy fasn vad kul det ska bli! Jag har till och med köpt nya skor som ska hålla för en helg som förmodligen kommer att innehålla minst 50 tusen steg! Återkommer med exakt siffra när vi kommit hem!

Partypartner deluxe ❤

Hoppas alla mår bra.. och vet Ni… att enda anledningen att jag skrev ett inlägg just ikväll var för att det var så många som läste mitt förra inlägg och hörde av sig till mig och tyckte att det var så bra! Jag blev jävligt glad ska Ni veta!

 

Hare bra häääj!!

 

 

2 kommentarer

  1. Sund

    Hej Helena!
    Jag blir alltid glad när jag läser dina inlägg. Tack för att du delar med dig av dina intressanta och tänkvärda funderingar! Ditt ’babbel’ är verlsammare än bubbel!

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Men hej Åsa. Vad kul att höra 🤩
    Just nu befinner jag mig i Stockholm på lite festligheter med maken. Funderade just om jag borde skriva om det haha..

    Har insett att det är bättre att skriva lite, men intressant. Det är också kul att veta att du kollar in här då och då.
    Ha en fin helg. Kram ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.