Fejkat debattinlägg vållade debatt, Folkbladet rentvådda

Läser man en debattartikel i en dagstidning då brukar man kunna lita på urvalskriterier och redaktionell kontroll av författarnas identitet. Norrbottenskuriren verkar gjort vad man skulle, men blev ändå förda bakom ljuset av debattörerna.

Detaljerna och en statsvetarkommentar från Simon Matti får ni på:

http://www.kuriren.nu/nknyheter/fejkat-debattinlagg-vallar-debatt-8119824.aspx

Men lika snabbt som Norrbottenskuriren skrivit en artikel om ett påstått fejkat debattinlägg, så kom ett svar på Samedemokraternas hemsida. Debatten om debattens villkor, och samernas villkor, går vidare i ett nytt tillstånd http://samedemokraterna.se

Samelandspartiet kommenterade händelseutvecklingen på sin hemsida igår: http://www.samelandspartiet.se/2015/02/09/samedemokraterna-ett-viralt-politiskt-parti/

Än är inte sista ordet sagt. Fortsättning följer.

Avslutningsvis. Folkbladet hade kontrollerat identiteterna, vilka inte stämde och gjorde valet att återta webbpublicering, och befrias härmed från misstankar om självcensur.

 

2 kommentarer

 1. Ewa Larsson

  Hej Tommy!
  Vilken tur att du följde upp detta och meddelade. Hade på känn att det var nått tokigt med inlägget och valde därför att inte dra alla argument mot ”partiet”.
  Där ser man, men man upphör ju aldrig att förvåna sig, eller hur?

  • Tommy Streling (inläggsförfattare)

   Hej Ewa!
   Det var ju intressant från början, en publicerad artikel försvinner spårlöst på Folkbladet som senare hittas på Norrbottenskuriren. Deckarkänslan infann sig ögonblickligen.
   Nu blev jag ju en del i att sprida det här vidare, apropå det ”virala”, ordet som virusbärare, och då måste man återkoppla för att balansera och nyansera.
   Iof sällsynt med den här typen av raketuppskjutningar, men jag får återkomma med problemen kring Vidsel senare. Ibland blir det en vacker nyårskrevad, ibland smäller cigarren i ansiktet.
   Vi får se när vi upphör att förvånas, vi bor ju i en sällsynt spännande kommun!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.