Växlande väder!? -No kidding…

Vi står i godan ro och ska grilla vid sjön. Plötsligt börjar det blåsa. Å sedan blåser det väldigt mycket! Det blåser så mycket att vi får äta våra korvbitar inne i bastun. Så svartnar himlen och regnet kommer. Det värker ner och barnen kastar sig på studsmattan och vi gapar att dom får ge sig. Dom kan halka. -Jamen det är bara roligt! När åskan kommer kommer även barnen frivilligt in. Så sitter vi där inne, elva personer och trycker i stugan.

Rätt vad det är skiner solen igen och det är varmt. Stormen har lagt sig och sjön ligger spegelblank. Jamen självklart ska vi ta ett bad. Väl i plurret börjar det regna från en tillsynes blå himmel. Vi har dukat upp med tunnbröd och vindelrök skinka. Japp, då börjar det vräka ner, åskan mullrar nånstans och det hela är som ett skämt. Vi galopperar upp till stugan allihop å kidsen kastar sig på studsmattan, samma gapcirkus i repris, och slutligen alla inne.

Nu skiner solen igen och det ser fint ut ute. Alla sitter inne och trycker. Snacka om övertydligt exempel på växelvis väder!

Själv vet jag inte om det är lika bra att gå omkring i baddräkt och shorts, blöt blir man ju onekligen å när man äntligen torkat upp..då börjar det om igen!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.