Norrmejeriet svarade…

 I lördags skrev jag om Norrmejeriers grädde som jag tyckte kändes tryggt! "Från en ko nära dig" lät som bomull i matskandalernas kölvatten… Ännu gladare blev jag denna måndag då jag fått en kommentar: FRÅN Norrmejerier….

Asså jag gillar SKARPT att få respons och feedback!

Hej Anna och Lena. 
Såg att ni hade en del frågor kring Norrmejerier som jag tänkte passa på att svara på:

Först och främst, alla Norrmejeriers produkter görs på 100% norrländsk mjölk. Man kan känna sig helt trygg med att kossorna som levererar till Norrmejerier bor i Norrland och ingen annan stans. 

Och visst gynnar man lokala företag genom att köpa lokalproducerat. Över 60% av de leverantörer som Norrmejerier anlitar idag är från Norrland. När jämbördiga/likvärdiga alternativ finns väljer vi i första hand lokala norrländska leverantörer. Ibland finns det dock inga norrländska alternativ att välja. Utöver det så genererar våra 466 aktiva mjölkbönder i Norrland och deras företag i snitt 5 arbetstillfällen per gård genom egna anställda och via de lokala leverantörer de anlitar i sin verksamhet.

Priset då? Norrmejerier betalar idag mer till bonden för mjölken än vad andra mejerier som Arla, Coop och Skånemejerier gör, det vill vi fortsätta med. Vi har också en stor yta att täcka, Norrland är stort. Så om de norrländska bönderna ska få en rimlig ersättning för sitt arbete och konsumenter, skolor och dagis i hela Norrland, såväl kust som inland, ska kunna få ett brett mejeriutbud med färsk mjölk, fil och yoghurt varje dag, kan vi inte ha de lägsta priserna. 

Och som du säger Anna, i tider av matskandaler är det ju skönt att veta varifrån maten kommer. Bara det är för mig en bra anledning att köpa lokalproducerat:)

*********************
Respekt!
 
//a

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.