Räkmacka i retur?

Jag har haft folk i min omgivning som drabbats av matförgiftningar efter allehanda matintag. Allt från buffé, pizza till goda klaDDiga räkmackan som slutat i horribla scener inne på toaletter där kloakmonstret skrikit och människor hulkat och gråtit. Salmonella var nog det värsta jag hört någon runt mig drabbas av efter en macka som inte förvarats i rätt temperatur innan den såldes!

Igår kväll fick jag via facebook syn på en f.a.n.t.a.s.t.i.s.k sida! En sida på Umeå Kommuns hemsida med Resultat av livsmedelsinspektioner i Umeå. Där kan man välja att sortera på olika typer av företag som Café, Restaurang, Pizzeria för att se hur olika företag följer de olika krav som finns för livsmedelshantering!

En del kanske tycker det är fullständigt galet men jag tycker det är bra att sådant är offentligt. Avvikelser behöver inte betyda pellesnusk utan en möjlighet för ett företag att bli ännu bättre och ge sina kunder en god och trevlig matupplevelse som inte slutar i att personen skall se hela intaget i retur några timmar senare!

//a

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.