Övergångsställen…

Jag syftar på ställen med sånna här skyltar!

Jag syftar på ställen med sånna här skyltar!

Härom dagen skulle jag gå från Norra ingången NUS mot Hotell Björken, det innebar att jag passerade det stora övergångsstället. Det var jag och en man som gick över vägen samtidigt. Samtidigt kom en TAXI och körde, taxichaffisen kliade sig i sitt skägg och bromsade inte in, så vi fick vänta tills han hade passerat.

Tänkte att det är ganska märkligt att någon som är yrkeschaufför inte stannar! Busschaufförerna som finns i denna stad är då noga med att släppa över fotgängare vid NUS.

Idag var vi ute på en liten walk, det var jag, kiddo, två av hans polare och deras mamma. Tre barn och två vuxna står vid ett övergångsställe, en VAN med texten bostaden brassade förbi rakt fram mot korsningen utan att släppa över vare sig barn eller vuxna. Direkt efter kom en ”vanlig” privat bilist som givetvis stod stilla och lät oss passera.

Jag kommenterade att jag tyckte det var märkligt att dom som är ute och kör med tydliga reklamloggor på sina bilar iNTE stannar vid övergångsställen medan privata människor gör det.

Sonen hade givetvis svaret på gåtan

”-Bilar med text jobbar juh! Dom har kanske tider dom måste passa och då har dom inte tid att stanna för oss som går, dom andra har ju inga tider att passa!”

Kanske har han rätt kanske inte.

//a

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.