Knottbett, myggbett å andra hugg…

42 myggbett på höger vad är vad min bästa vän just nu försöker hantera. Vänster vad såg ungefär likadan ut.

En nära anhörig hade härom veckan blivit biten av knott så illa att HEN hade en gigantisk bula över hela pannan, som sedan rann ner mellan ögonen (det såg bisarr ut!).

Mina egna ben är också sönderklösta av mygg-, knott- och bromsbett TROTS att jag BADAT i allehanda bekämpningsmedel!

Nu undrar jag -Finns något som VERKLIGEN är effektivt mot den hemska klådan? Vad är det egentligen som fungerar när det gäller dessa bett? Det mest störande är myggbett UNDER foten!

När jag var liten använde vi Salubrin! Jag tog och kollade upp det där ”toalettpreparatet” (förr i tiden marknadsfördes det som ett sådant preparat). Det innehåller bland annat ättiksyra och etanol-vilket förklarar varför det svalkade! Men fungerar det mot myggbett?!

Vidrig är klåda och alla begriper att inget blir bättre av att klösa -MEN åhhh vad skönt det är!

Idag väntar ett besök på stadens gator och torg, och min kompis tror entusiastiskt nog att vi skall leka flyttkarlar denna afton -Vi får se hur det blir med just DEN saken!

Mot jobbet!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Harriet

    Hej! Ja huvva inte roligt alls med dessa bett!! Men jag tycker du ska prova vanliga antihistaminer som finns att köpa receptfritt på apoteken…finns i olika namn med liknande substanser, tex Clarityn, Loratadin etc etc, kommer garanterat att ta bort både klådan å betten 🙂 Lycka till

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Tack för tipset Harriet!! Klåda är inte roligt i synnerhet inte när man står och försöker klia sig på benet med andra foten samtidigt som man försöker föra en konversation… 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.