Alive -Jo tack!

Kiddo hoppade upp och drog igång vattenkokaren i La Casa, med den starten på dagen var det bara för mig att hoppa efter och göra mitt kaffe. Sedan har vi fått påbörja en komplicerad process för att sätta dagens planer i verket!

På iPad:en har han en App där man kan skapa figurer, dessa figurer kan man sedan skriva ut och vika och klista ihop till små ”avatarer”. Dvs bilar, dinosaurier, pojkar och flickor. Man skapar dessa själva och väljer vilka kläder, frisyrer, färger, detaljer och sedan är det ”bara att skriva ut”. Uhummm…. Hur då?! Från iPad till skrivaren… Hm hm hm.. Här fick jag börja tänka till…

Det innebär att han får MAILA mallarna till min e-mail, som jag sedan tar upp på min bärbara dator, jag låter alla PDF-filer ligga öppen, sedan drar vi en trappa upp till Tarzans skrivare, kopplar in skrivaren via usb-port och skriver ut…

Ja, så enkelt är det MEN först var jag ju tvungen att ”stänga av” den gamla skrivaren som vi hade hemma och istället få in drivrutinerna till Tarzans skrivare i datorn… Under tiden började kiddo köra löpbandet allt för att ha mera ljud och skrän runt omkring 😀

Lite trix och lite teknikfix i arla morgontimman. Sedan kom ju stora funderingen… TÄNK OM hela färgpatronen i skrivaren skulle ta slut? Vad skulle Tarzan säga då?! Tänk OM han skulle bli arg när han kommer hem och upptäcker detta??!!!

Bara att dra iväg mail till USA och fråga även om jag redan vet att det är helt okej! Ändå klokt att barn har den reflektionsförmågan! Att fråga och inte bara ta förgivet att man får använda andras saker 🙂

Jag känner dock spontant att jag behöver ännu mera kaffe innan själva klippandet och klistrandet tar vid denna lördag!

Har för övrigt hunnit få ilskna tillsägelser av sonen vid två tillfällen då jag stängt UTE katten. Båda gångerna har kiddo hittat sin katt mjauandes utanför skjutdörrarna ”-Men VARFÖR stänger du ute katten? Du får faktiskt lägga av med det mamma!

Okej, jag hör vad han säger, men call me crazy, vill katten vara ute när det är snorkallt ute vill då inte jag behöva frysa ihjäl för att dörren konstant skall stå öppen! Där går liksom min gräns!

Godmorgon!

//a

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.