Vid revelj och tapto?!

Igår bad jag kidzen om hjälp för att snurra ut den lilla stackars flaggan som hänger på väggen utanför La Casa. Det är en enkel sak att lyfta ner den  och snurra ut den men en oerhört spännande uppgift för två kreativa 9-åringar som inte valde den tråkiga vuxenvägen för att ”fixa problemet”.

Den där lilla flaggstackaren hänger uppe tills i september när den sista i raden fyllt år, då plockas den in för hösten och vintern! Som jag förstått saken omfattas inte dom där små flaggorna av ”flaggreglerna” utan det gäller enbart stora flaggor på FAST flaggstång.

Jag har haft koll på att flaggor skall hissas och halas i takt med ljuset…typ… Men så började jag fundera… Vilken myndighet/instans etc är ansvarig för ”övervakning av flaggning”? Jag ger mig den på att det finns… Någon som vet? Har googlat saken och läst om allehanda regler och kring flaggning på halvstång och att det har företräde för ”allmän flaggdag”, jag har faktiskt hittat riktlinjer för Umeå Kommuns flaggregler, så kanske är det just kommunerna som är ansvarig om någon glömmer att dra ner fanan om natten?

Intressant att det finns regler och riktlinjer för det mesta här i livet..

Idag återhämtar vi oss efter gårdagens killfest då fem lyckliga killar njöt till fullo av sitt sommarlov!

//a

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.