Goddag yxskaft!

Förra veckan lyssnade jag på radion när man intervjuade en Streetrace-entusiast och arrangör i Smålands trakterna.

Streetrace, bilar och motorsport i allmänhet är inget som intresserar mig men jag lyssnade på vad han sade. Som jag förstod det  hela är detta ett stort intresse hos väldigt många människor i alla åldrar och i av alla kategorier av människor. Det som uppmärksammats mycket är att det är farligt då dessa race utförs illegalt på allmänna vägar. Entusiasten talade mycket om hur dom tänkte kring säkerhet. Det var inget som dom ignorerade.

Problemet är helt enkelt att dom saknar banor och någon stans där dom faktiskt FÅR utöva detta. Som jag förstod det kommer detta fortsätta tills dom får gehör och någonstans att vara!

Polisen å sin sida samlar krafttag mot detta, stora resurser skall läggas för att få stopp på detta på allmänna vägar. Det är farligt, det hindrar trafiken och natten till lördag skadades två personer när tre bilar kraschade utan för Jordbrolänken i ett illegalt streetracelopp.

Så läser man Expressen idag… Där det finns en film där en polisbil med två poliser i glider upp och istället för att skingra åskådarna väljer dom att delta i racet. http://www.expressen.se/nyheter/polisbil-deltog-i-illegalt-streetrace/

Jag tänker: puckon!

Dessa poliser blir givetvis hjältar i alla entusiasters ögon, att dom deltar i det folkliga nöjet, men hur seriöst skall man då ta polisens ståndpunkt att detta är farligt?!

Dubblemoral så det skriker om det. Polisen deltog alltså är polisen okej med detta det är så man kommer se på detta. Alla resurser, all information förstörs i ett ögonblick genom detta deltagande!

//a

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.