Hall Pass…

Jag har lite svårt för filmer av kalibern ”Baksmällan” då jag kan tycka att dom blir för tramsiga och att dom urartar på helt bisarra sätt. Idag har jag dock sett en film av samma sort nämligen ”Hall Pass” via Netflix!

Filmen handlar om två gifta män som jämt kollar in ändorna på andra kvinnor än sina fruar, dom får aldrig ligga, runkar ute i bilen och trånande tittar dom på foton från ungdomens glansdagar. Det hela utmynnar i att dessa två äkta män erhåller varsitt ”Hall Pass” från sina fruar. Under en veckas tid är dom ”ogifta” och fruarna hoppas att dom ”får ut det dom önskar ur systemet”.

Fruarna lämnar staden med barnen och männen checkar in på motell för veckan då dom kommer på att det kan vara olämpligt att dra hem massa fruntimmer och göka hemma i sängen SAMT att det inte är så sexigt att se teckningar och familjefoton på väggen.

Jag var redo att stänga av filmen efter fem minuter men då jag satt med mitt pussel en bit bort från fjärrkontrollerna fick den vara på.

Dag 1 ute på dom gröna jaktmarkerna slutar med att männen äter för mycket kött ute och måste hem och sova, dag 2 käkar dom haschbrownies och en skiter ute i en sandbunker på golfbanan…Så fortsätter det utan någon lycka på jaktmarken, Männen ligger i varsin säng på motellet och äter glass innan dom skall sova.

Kvinnorna har betydligt bättre tur… Dom har ju också Hall Pass, den ena blir uppvaktad av en vältränad ”skitsnygg” 21-åring och den andre umgås flitigt med en äldre man som SER henne… Den ena får slutligen höra att hon var ”great sex” och att OM dom (21-åringen och hon) skulle vara ihop skulle hon se ut som Hugh Heffner och han som dom unga brudarna… Hon blir måttligt glad över insikten! Den andre inser att anledningen till att hon gett sin man Hall Pass egentligen var för att HON själv behövde det. Så oväntat!

Allt utmynnar i det kräkvanliga ”hemma bäst” eller ”man saknar inte kossan förrän båset är tomt”. Alla überlyckiga när veckan är över och det är först DÅ man inser hur mycket man älskar sin partner och sin familj *GÄÄÄSP*

Filmen har dock några riktigt minnesvärda scener som gjorde det helt klart värt att se, en scen vet jag att jag kommer skratta gott åt en lång tid framöver så det får bli behållningen av denna kliché-komedi!

Det jag inte begriper är dock detta: Vad vill dom här filmer? Som porträtterar äktenskap och familj som ett urtråkigt helvete och där det krävs att man håller på drunkna i en minimal bubbelpool och bli räddad av två nakna män, se skitsplatter över hela duschen och där man på något sätt måste få testa allt till bristningsgränsen innan man ser vad man egentligen har?!

Jag borde nog ha stängt av när jag tänker på saken i efterhand…

//a

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.